kolmapäev, 26. august 2009

Sõstrad ja besee ehk konformne kook

See kook sai nüüd tehtud peamiselt selle pärast, et tunda end väikese ja tubli osakesena meie väikesest, aga tublist toidublogijate kogukonnast. Pea kõik teevad sel suvel marja-beseekooki. Mina kaaa, mina kaaa!
Olin juba ammu silma heitnud Dagrise blogis olevale mustika-beseekoogile, mis on väga isuäratava välimusega. Nami-namist leidsin beseekattega punasesõstrakoogi retsepti. Miksisin neid omavahel, lisasin omad pisi-muudatused ja valmis selline kook:


Põhi:

100 g võid
2,5 dl nisujahu
1 dl neljaviljahelbeid
2 sl suhkrut
1 munakollane

Täidis:

250 g hapukoort
2 munakollast
1 dl suhkrut
200 g mustsõstra toormoosi

Kate:

3 munavalget
1 dl suhkrut

Näpi külm või, jahu, helbed ja suhkur näppude vahel pudiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks taignaks. Vormi pall, pane toidukiles pooleks tunniks külma.
Kata taignaga 26 cm koogivormi põhi ja ääred, torka kahvliga põhja sisse augud ja küpseta 200 kraadi juures 15 min.
Täidise tegemiseks klopi munakollased suhkruga lahti, lisa hapukoor.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks.
Vala eelküpsetatud põhjale täidis. Täidise peale pane lusikaga enam-vähem ühtlase mustrina mustsõstra toormoos. Kõige peale määri munavalgevaht.

Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.

No tegelikult on tegu ikka ühe ütlemata maitsva koogiga! See massidega kaasamineku jutt alguses on küll tõsi, aga kook ise on väärt iga tema valmistamiseks kulunud ajahetke!

1 kommentaar:

  1. Imeahvatlev näeb välja, mis muud, kui massidele järgi:)....s.t ahvatlustele.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails