Olin juba ammu silma heitnud Dagrise blogis olevale mustika-beseekoogile, mis on väga isuäratava välimusega. Nami-namist leidsin beseekattega punasesõstrakoogi retsepti. Miksisin neid omavahel, lisasin omad pisi-muudatused ja valmis selline kook:
Põhi:
100 g võid
2,5 dl nisujahu
1 dl neljaviljahelbeid
2 sl suhkrut
1 munakollane
Täidis:
250 g hapukoort
2 munakollast
1 dl suhkrut
200 g mustsõstra toormoosi
Kate:
3 munavalget
1 dl suhkrut
Näpi külm või, jahu, helbed ja suhkur näppude vahel pudiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks taignaks. Vormi pall, pane toidukiles pooleks tunniks külma.
Kata taignaga 26 cm koogivormi põhi ja ääred, torka kahvliga põhja sisse augud ja küpseta 200 kraadi juures 15 min.
Täidise tegemiseks klopi munakollased suhkruga lahti, lisa hapukoor.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks.
Vala eelküpsetatud põhjale täidis. Täidise peale pane lusikaga enam-vähem ühtlase mustrina mustsõstra toormoos. Kõige peale määri munavalgevaht.
Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.
Imeahvatlev näeb välja, mis muud, kui massidele järgi:)....s.t ahvatlustele.
VastaKustuta