pühapäev, 2. august 2009

Mõnus...

See oli üks selle suve soojemaid päevi, õhtuid ja öid, kui käisime sõprade juures põhjarannikul-tegelikult ainult 15 min sõidu kaugusel meie suvepesast, lihtsalt järgmise neeme otsas.
Ehkki Põhja-Eesti vanadesse kaluriküladesse tekkis kinnisvarabuumi ajal lausa uuselamurajoone, jäävad need õnneks arhailisest külakeskusest piisavalt kaugele, et mitte rikkuda nende külakeste rahulikus unises tempos kulgevat atmosfääri, mille lahutamatuteks osadeks on meri, männid, liiv, sadam, paadid, külapood ja selle ees istuvad pintsakutes ja dressipükstes vanamehed, õllepudel käes.

Õhtusöögilaud oli kaetud otse mere kaldale ja me istusime mõnusalt maas patjadel ja einestasime  mu 7-aastase poja arvates "nagu Jaapanis". Et sõpradel on suvitamiseks pisike renditud majake, kus aiapidamisega ei tegelda, sai vahelduseks söödud  "linnatoite". Eelroaks grillisime suvekõrvitsalõike, mis said üle puistatud parmesani, sidrunimahla, oliivõli ja mündiga. 

Jaanika oli lamba kõrvale valmistanud ette köögiviljad á la Jamie- eelnevalt kergelt grillitud paprika, suvekõrvits ja fenkoli olid jahutatud ja maitsestatud balsamico, oliivõli ja basiilikuga.

Magustoiduks said lapsed oma suurimaks rõõmuks vastutusrikka ülesande grillida meile vahukomme, mis pisteti kõik viimseni nahka:) 

Imeline päikeseloojang, külm uduviirg, vaikus. Less is more. 

2 kommentaari:

  1. Väga idülliline :) Mis neemel te olite, kui küsida võib? Ise suvitasime üle-eelmisel nädalavahetusel Juminda ps, Pedaspeal. Ka oli väga-väga mõnus...

    VastaKustuta
  2. Pille: käisime Kaberneemes.Ise elame suvel ka neemel ja küla nimi ongi Neeme:) Juminda ps-le plaanime minna nüüd sel nädalal, külastame kodurestorani MerMer.Ilus on see põhjarannik oma poolsaarte ja neemedega.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails