teisipäev, 9. juuni 2009

Kiired, lihtsad, maitsvad trühvlid


Mida teha, kui külalised kohe saabumas, titel on terve päev olnud omad plaanid seoses minu söögitegemisega ja mitte midagi isetehtut pole magusaks pakkuda - samas on kapis pakk Domino küpsiseid ja külmkapis poolik karp toorjuustu-muidugi tuleb teha Domino trühvleid! Idee sain nami-namist, kust mujalt:) Ja muidugi ei saa viitamata jätta suurepärasele Bounteous bites blogile:)

Tegin nii:
1 pakk (175 g) Domino küpsiseid
90 g maitsestamata toorjuustu
100 g tumedat shokolaadi
1 spl brändit
mandleid, strösseleid, saialille õielehti

Küpsised tuleb purustada, mina tegin seda oma Brauni nuimikseri lisaotsikuga (ongi selline purustaja). Segasin küpsisepuru käsitsi toorjuustuga, lisasin brändi. Segu peab külmkapis veidi tahenema, 15 minutist piisab. Siis saab veeretada segust pallikesed. Et veeretamise käigus muutub segu taas pehmeks, lähevad pallikesed jälle veidikeseks ajaks külmkappi. 
Shokolaad on tarvis sulatada ja siis pallikesed selles glasuurida. Kaunistasin mandlite, shokolaadiströsselite ja saialille õielehtedega.
Väga mõnusad magusad ampsud. 

4 kommentaari:

  1. Ma kasutasin siniseid rukkilille õielehti, aga Sinu idee kollaste saialille õielehtede kasutamise kohta on vaja meelde jätta :)

    VastaKustuta
  2. ma olen tihtipeale mõelnud, et võiks teha, aga alati mõtteks jäänud. isegi mingid paberist vormid ostsin eelmine aasta Hvari saarelt...

    VastaKustuta
  3. Maarja-aga vormid on ju suur samm ja stiimul teel tühvlite valmistamise poole-hihihii:)

    VastaKustuta
  4. just-just, samm plaanide teostumise poole astutud :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails