kolmapäev, 3. juuni 2009

Suhkruhernepüreesupp mündijogurtiga




Ei saa kuidagi üle oma vaimustusest püreesuppide vastu. Eriti kui nad on erksavärvilised ja kerged. Selle supi idee sain oma armsalt ristiemalt Aunelt, kelle suppi mul küll kahjuks pole võimalust olnud maitsta. Küll on aga seda teinud minu mees, kelle kiitvaid kommentaare saab lugeda igati usaldusväärseteks. Siin on minu versioon - mündimaitse sobib hernestega suurepäraselt.



Vaja on:
u 600 g suhkruherneid
võid
1 porru (valge osa)
u 3 dl kanapuljongit
1 dl kuiva valget veini
1 spl sidrunimahla
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl soola
1/2 tl suhkrut
Lisaks:
1 dl maitsestamata jogurtit
münti
Lõika porru rõngasteks ja prae pannil võis natuke aega. Pruuniks ega kõrbema ei tohi lasta, see rikub supi maitse.
Lase potis vesi keema ja keeda selles suhkruhernekaunad pehmeks (max 7 min). Nõruta.
Lase herned ja porru mikseriga püreeks. Lisa väike sorts puljongit, et oleks veidi vedelam. Nüüd pressi saadud segu läbi sõela. Pressi kohe tugevalt. Kraabi sõela alla jäänud püree ka kokku. Sõelale jäänud kiuline mass viska ära.

Pane saadud hernepudru potti ja lisa vähehaaval kuuma puljongit. Supp peab olema üsna paks, kreemine. Kui on sobiv konsistents, lase keema ja lisa ka vein, sidrunimahl, muskaatpähkel, sool ja suhkur. Keeda 5 min. Sega kuuma, aga mitte enam keeva supi hulka 1 tl võid.

Haki münt hästi-hästi peeneks ja lisa jogurtile. Ma tegin vea sellega, et ei viitsinud hakkida ja lasin sauseguriga mündilehed jogurtiga koos puruks. Ilmselt lõhkus see jogurti õrna struktuuri, sest ta läks liiga vedelaks ja hakkas vahutama. Samas sain moodsa vahu supile:)
Vala taldrikusse supp, pane peale mündijogurtit ja kaunista veel mündioksakesega.
Minu supp sai soojana otsa, aga ma kujutan ette, et ka külmkapist võetuna peaks ta kuumal suvepäeval hästi maitsema.

2 kommentaari:

  1. Suur aitäh suurepärase retsepti eest!
    Sellest sai meie uus eelroa lemmik, millega külalisi üllatada, kuna pole just kõige levinum püreesupp. Mees tegi ja kommenteeris, et kuigi läbi sõela pressimine oli tüütu ununes see kohe, kui ta oli suppi maitsenud. Väga hõrk.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne: kui tore, et sa selle retsepti leidsid ja mulle endale ka meelde tuletasid seda hõrku suppi. Jah, justnimelt eelroana oleme meiegi seda söönud. Hea kerge.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails