Lapsepõlves oli suviti minu suur lemmik külm keefiri-kamajook. Ja ei saa salata, et maitseb siiani ja tore, et kama meeldib ka minu lastele. Vahepealsete soojade ilmade saabudes nostalgiast ja Nami-nami kamateemalisest kooskokkamisest tuld võttes nuputasin selle pühapäevase tordi. Rabarbri hapusus passib kenasti kama tummisusega. Ja ei saa midagi öelda, oli lapsepõlvemaitset küll:)
10 rabarbrivart
1,5 dl suhkrut
300g Digestive küpsiseid
100 g võid
200 ml vahukoort
400 g maitsestamata jogurtit
400 g maitsestamata kohupiimatoru
2 dl suhkrut
4 spl kama
terve sidruni koor ja poolikust mahl
8 lehte zhelatiini
100g kamashokolaadi
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru 26 cm-s läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Keeda tükeldatud rabarbereid suhkruga 10 minutit.
Vahusta koor. Sega omavahel kohupiim, maitsestamata jogurt, jahutatud rabarbrimoos,sidrunikoor ja -mahl, kama, suhkur ja vahustatud koor. Lisa sulatatud zhelatiin.
Vala segu tordipõhjale, lase külmkapis tarretuda. Riivi peale kamashokolaad.
1,5 dl suhkrut
300g Digestive küpsiseid
100 g võid
200 ml vahukoort
400 g maitsestamata jogurtit
400 g maitsestamata kohupiimatoru
2 dl suhkrut
4 spl kama
terve sidruni koor ja poolikust mahl
8 lehte zhelatiini
100g kamashokolaadi
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru 26 cm-s läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Keeda tükeldatud rabarbereid suhkruga 10 minutit.
Vahusta koor. Sega omavahel kohupiim, maitsestamata jogurt, jahutatud rabarbrimoos,sidrunikoor ja -mahl, kama, suhkur ja vahustatud koor. Lisa sulatatud zhelatiin.
Vala segu tordipõhjale, lase külmkapis tarretuda. Riivi peale kamashokolaad.
Väga šeff tort paistab olevat!!
VastaKustutajärgmine kord jätaks isegi vahukoore ära ja asendaks suurema koguse jogurti ja kohupiimaga, saaks veel kergem ja suvisem. Vahukoor midagi olulist tekstuurile ka ei andnud, nii et tühjad kalorid:)
VastaKustutaMõnus tort paistab.
VastaKustuta