Tundub, et see poja 4-kuuseks sünnipäevaks küpsetatud kook jääb ka sellekevadise rabarbrihooaja luigelauluks. Mitte et rabarbrid otsas oleksid, aga noh, olgem ausad-kaua võib! Tahaks juba maasikaid mustikaid, sõstraid ja tikreid :)
Aga hooaja lõpetuseks siis midagi eriti maitsvat:
Koogipõhi:
2 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
50 g võid
1 muna
0,5 dl maitsestamata jogurtit
Sega omavahel kõik kuivad ained, näpi võiga pudiks. Lisa muna ja jogurt, sega käsitsi ühtlane taigen. Suru taigen 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidis:
6 keskmist rabarbrit (ma pean hankima köögikaalu!-no mis keskmist?)
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g magusat vanillikohupiima
2 muna
Sega tükeldatud rabarbrid suhkruga, sega kõik täidiseained omavahel.
Vala täidis põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Eriti hea on järgmisel päeval, külmast võttes.
Kui suures vormis see kook tehtud on?
VastaKustuta23 cm peaks olema
VastaKustuta