neljapäev, 16. juuli 2009

Mustikatega jogurti-vahukooretort


Mustikaaeg on käes ja seda hooaega alustasime ühe suvise lumivalge sisuga,  pehmel biskviitpõhjal ja  rohkelt mustikatega ülepuistatud tordiga. Kasutasin valmistamiseks 20 cm diameetriga lahtikäivat koogivormi.

Tordipõhi:

1 muna (ökomunad on parimad!)
1 spl suhkrut
1 spl jahu

Vooderda koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vahusta muna suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega tasakesi juurde jahu. Vala tainas koogivormi, aseta eelkuumutatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures u 7 minutit, kuni biskviit muutub pealt kuldseks.

Jogurti-vahukoore täidis

200 ml maitsestamata jogurtit (mulle meeldib väga Pajumäe mahe maitsestamata jogurt, seda kasutasingi)
2 spl suhkrut
200 ml 35%-list rõõska koort
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 spl zhelatiini

Puista zhelatiin u 80 ml vette ja lase paisuda 15 minutit. Siis vala kastrulisse ja kuumuta ettevaatlikult, samal ajal segades, kuni zhelatiin lahustub. Lase jahtuda.
Sega jogurt 2 spl suhkruga. Vahusta koor 1 spl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Sega omavahel jogurt ja vahukoor. Lisa pidevalt segades peenikese nirena vedeldatud zhelatiin. Vala täidis tordipõhjale ja lase külmkapis tarduda.
Kui tort on tarretunud, eemalda ta vormist ja aseta vaagnale. Puista peale ROHKELT mustikaid. Jube hea on, homme läheb kordamisele - mustikaid on metsa all metsikult:)

5 kommentaari:

  1. Teeme kohe järele

    Riina

    VastaKustuta
  2. Super äge näeb välja! Peab ka proovima :P

    VastaKustuta
  3. hakkasin ka siis suure hurraaga seda kooki nüüd tegema ja põhi tuli täiesti nätske ja imelik. Kasutasin natuke suuremat vormi, kui sul ja sellepärast kahekordistasin koguseid, aga ikkagi jäi põhi üli-üli õhuke ja nätske. Sõin selle niisama ära ja lasen vist mehel tordipõhja poest tuua, sest suur kiusatus on ikkagi seda jogurti-vahukoore täidist proovida. Ei tea, miks mul põhi välja ei tulnud ... :(

    VastaKustuta
  4. Jaanika: see on täitsa tavaline ilma lisanditeta biskviit. Minu biskviittaina rusikareegel on 1 muna kohta 1 spl suhkrut ja 1 spl jahu. Ma tärklist ega küpsetuspulbrit ei lisa, ehkki mõnedes biskviittainaretseptides on need sees. Vahustan mikseriga kollase ja valge koos, suhkur ka. Jahu sõelun sisse.
    Eks ta jääbki selle koogi all õhuke, nii see on mõeldudki. Nätskuse kohta...hmmm... ei oskagi midagi öelda.
    Aga tee sama kook näiteks digestive-küpsistest põhjale, siis jääb põhja küpsetamine üldse ära: purusta 100 g Digestive küpsiseid ja sega 50 g sulatatud võiga. Suru koogivormi põhja ja täidis peale, siis külmkappi!

    VastaKustuta
  5. ei tea, mis mul seal nässu läks, tegin täpselt nii, nagu kirjutasid :) Aga digestive küpsise põhi on hea mõte. Peakski olema üks pakk kodus. Proovin järgi, aitäh! :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails