pühapäev, 5. juuli 2009

Rabarberi-maasikakissell


Suures rabarberikookide tegemise hoos olin täiesti ära unustanud keeta oma suurt-suurt lemmikut rabarberikisselli. Häbilugu. Õnneks saab seda viga veel parandada. Keetsin kisselli viimastest rabarberivartest ja esimestest maasikatest:) Ma koorisin pooled rabarberitest (koor hakkab juba üsna tugevaks muutuma), pooled jätsin koorimata - kisselli ilusa värvuse pärast. Ka maasikad annavad ilusat helepunast värvi. Mulle meeldib kisselli lihtsalt niisama külmana juua. Võib muidugi süüa ka vahukoorega, jäätisega, kohupiimakreemiga, riisipudruga. Igatpidi on väga hea!
Järgmine kissell valmib ilmselt mustikatest.

1 l vett
150 g suhkrut
300g rabarberit
200 g maasikaid
(võib võtta ka maasikaid ja rabarbereid pooleks või muuta nende vahekord oma maitsele sobivaks)
2 sl kartulitärklist

Tükelda rabarberid ja maasikad. Pisemad maasikad võivad jääda terveks. Sega vette suhkur, aja keema. Lisa rabarber, keeda 4-5 min. Lisa maasikad, keeda veel 4-5 min. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa see, samal ajal kisselli pidevalt segades. Kuumuta kissell keemiseni, mil ta pakseneb. Valmis!

2 kommentaari:

  1. See on tegelikult korgiga pudel- nagu vanaaegne klaasist piimapudel, ainult piltidega. Igaljuhul väga armas ja naljakas on ta ja sobib kisselli hoidmiseks ka hästi:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails