reede, 3. juuli 2009

Külmutatud sidrunine tort beseega


Minu kolme eelneva postituse retseptid osutusid vajalikuks selle mõnusa magusa juures:)
Good Foodist leidsin ahvatleva külmutatud suvise tordi, millele tuginedes valmis minu versioon. Eriti kiirelt ja lihtsalt saab tordi valmis muidugi siis, kui on võimalus (ja soov) kasutada valmis poe keeksi ja créme fraiche'i. Võib-olla on isegi lemon curd kusagil purgistatult müügil. Siis saab tordi kokku pandud 10 minutiga!

Vaja läheb:

5 lõiku keeksi
u 200 ml lemon curd'i
(sidrunivõie)
u 30 g beseeküpsiseid

Tordipõhjaks lõika keeksist nii õhukesed lõigud, kui võimalik (alla 1 cm). Tort saab maitsvam, kui põhi on õhuke. Lao 4 lõiku 20 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja, viies tee sobivateks paladeks ja täida tekkinud tühimikud.
Vala créme fraiche kaussi, lisa beseed, sega õrnalt läbi. Tõsta supilusikaga tordipõhjale vaheldumisi koore-besee segu ja sidrunivõiet. Ära neid omavahel sega. Kui täidis tehtud, raputa vormi õrnalt tasasel laual, et pind ühtlustuks. Kata vorm toidukilega ja panne vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Tõsta vorm sügavkülmast välja 45 minutit kuni 1 tund enne serveerimist.

Kaunista värskete marjadega (näiteks sõstrad, maasikad, vaarikad...). Veidi sulanuna on teda hõlpsam lõigata ja maitse on ka parem, kui täiesti läbikülmununa. Tekstuur saab selline semifreddolik, poolpehme. Créme fraiche annab külmununa kergelt toorjuustuse maitse, sidrun hapusust ja beseed magusust ja õhulisust.
Järgmisel korral teen põhja õhema, seekord jäi minu jaoks veidi paksuks.
Ja muide, kõige maitsvam oli tort järgmise hommikul, kui ma eelmisel õhtul järelejäänud tüki olin pannud külmkappi, mitte sügavkülma. Isegi vormi oli ilusti hoidnud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails