reede, 3. juuli 2009

Créme fraiche


No ei ole igas poes créme fraiche' i Eestis. Ammugi oleks seda jabur otsida meie muidu väga armsast, aga vägagi piiratud kaubavalikuga külapoekesest. Kui maal tarvis, tuleb ise teha. Retsept nami-namist:

1,25 dl hapukoort
2,5 dl 35%-list rõõska koort

Lisa hapukoor rõõsale koorele ja kuumuta 45 kraadini. Vala segu purki või pudelisse ja jäta 8 tunniks kuni paariks päevaks sooja kohta seisma, kus segu pakseneb. Säilib külmkapis 3 nädalat.
Ma hoidsin hapu- ja rõõsa koore segu 8 tundi toatemperatuuril, kus ta ilusti selle ajaga paksenes ja siis panin külmkappi. Kasutamise ajaks (järgmisel päeval) oli ta külmkapis veelgi paksemaks läinud.
Väga hea tuli välja- mahe ja kreemine.

3 kommentaari:

  1. Tore, et töötas!!!
    Mari-Liis, ma panen Su pildi retsepti juurde. Ühtasi muutsin retseptis komponentide koguseid (1 dl hapukoort ja 2 dl vahukoort - Eesti jaoks veidi loogilisem :))

    VastaKustuta
  2. Hmm, mille jaoks seda kasutatakse?

    VastaKustuta
  3. Pille-tore, et pilt leiab nami-namis kasutust:)

    Eva-näiteks kui on tarvis paksu koort, mis on mahedama maitsega kui hapukoor. Magustoitudes, tortides (mul läks vaja külmutatud tordis), supi peal, marjadele kastmena... näiteks. Põhimõtteliselt ongi nagu hapukoor, aga mitte nii hapu ja paksem, kreemisem.
    Keedes läheb tükki, nii et soojadele kastmetele või hautistele tuleks ta lisada siis, kui keemist enam ei toimu, lõpus lihtsalt korra läbi kuumutada.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails