kolmapäev, 7. aprill 2010

Singi-brokkoli pasta

singi-brokkoli pasta

Vahelduseks bolognesedele, carbonaradele, arrabbiatadele ja puttanescadele õnnestub mõnikord valmistada suurepärane pastaroog ka lihtsalt külmkapis käepärast olevates ainetest. Nii läks ka selle pastaroaga. Väga maitsev, lihtne ja toitev õhtusöök, millest peavad ühtviisi nii suured kui väikesed.

Tegin nii:

veidi oliivõli ja võid
2 keskmist küüslauguküünt
200 g hästi taist seasinki
400 g-ne pakk külmutatud brokkoliõisikuid
360 ml 35%-list koort (Nopri oma on hea ja täpselt nii suur totsik ongi)
40 g tavalist riivitud eesti juustu
40 g riivitud parmesani (mul oli hoopis tükike Valio Fortet)
(soola), musta pipart

u 300 g pennet

Lömasta küüslauguküüned noaseljaga ja haki väiksemaks. Kuumuta natuke võrdsetes kogustes võid ja oliivõli, kuni või on sulanud. Kuumuta küüslauku hästi madalal kuumusel rasvaines nii minutijagu. Lisa pennesuurusteks kangideks lõigatud sink, sega küüslauguga läbi. Vala peale koor ja lase keema tõusta. Kui koor vaikselt podiseb, vala hulka külmunud brokkoliõisikud ja lase vaiksel tulel keeda umbes 10 minutit- nii et brokkoli on täiesti sulanud, aga mitte veel lödiks keenud. Tõsta tulelt, sega hulka juustud ja lase neil kaane all kastmes sulada. Sink ja juust on soolased, seega võib olla, et soola polegi vaja lisada.
Vala kaste al dente keedetud pennedele, tõsta kohe taldrikutesse ja rebi peale värsket basiilikut. Jahvata värsket musta pipart ka ja kui soovid, riivi peale parmesani.

singi-brokkoli pasta

Head isu!


8 kommentaari:

  1. Päris hea on jah brokkoliga, kasutasin küll kalkunisinki ja kohvikoort ning ühe pehme presidendi juustu kastmes (mulle meeldib selline koostis rohkem) ja lisasin veits ka ingverit. Samuti tagliatellesid - mulle penned ei meeldi. Lihtsalt maitseasi. Mees arvas seda süües, et ma peaks vist pastarestorani tegema :).
    Ilusad pildid!

    VastaKustuta
  2. Ma tean, kus sa elad. Kas pastat on veel? :-D

    VastaKustuta
  3. Appike. Ma ütlesin kohe, et see ei ole paranoia, vaid mind tegelikult ka jälitatakse:D Pastale tehti kiire lõpp peale, täna antakse salatit, antrekooti, leiba, ciabattat ja cannelesid.

    VastaKustuta
  4. Aitäh, anonüümne:)
    Juustuga võib muidugi varieerida. Mõtlesin ise sinihallitusjuustu peale ka, mis võiks brokkoliga täitsa hästi haakuda. Kohvikoor teeb muidugi roa taljesõbralikumaks. Mulle meeldib just see paks koorene rammusus siin :P

    VastaKustuta
  5. ahah, no ma tulen siis ikkagi, antrekoot ajab ka asja ära :-) Ega sa päevapraadide peale ole mõelnud? LÄhedalasuvale restoranile annad iga kell silmad ette :-P
    Oh ja canneled, ma ei ole neid siiani ise veel teinud, kuigi ostsin isegi kellelegi Farwellist vormi.

    VastaKustuta
  6. Minul olid seaprae ülejäägid, mis kõlbasid samuti suurepäraselt. Kuna mul kodus brokkolit ei olnud, siis läksin poodi ja ostsin loomulikult värske, mitte külmutatud. Pärast mõningast arupidamist aurutasin brokkoli eraldi ja segasin pärast koos kastmega pastasse.
    Suurepärane lahendus jääkide ära kasutamiseks. Ma kujutan ette, et ka kanaprae jäägid sobivad. Juustuga võib tõesti ehk järgmine kord eksperimenteerida. Pehme kitsejuust oleks ka huvitav, ma kujutan ette.

    VastaKustuta
  7. Arvatavasti sõltuvusttekitav pasta, Mari-Liis!
    Sest kuidas muidu seletada seda, et Mart helistab mulle üle päeva õhtuti enne koju jõudmist, et palun seda ML brokkoli-singi pastat vahukoorega ja õnneks on see ka Elisabethi maitse! Aitäh idee eest!
    Riina

    VastaKustuta
  8. See kooslus on tõesti maitsev, Riina! Aga tähelepanu- rannahooaeg läheneb!:D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails