neljapäev, 15. aprill 2010

Mangosorbett

Ilmselt hakkab siia nüüd lisanduma senisest enam jäätunud magustoite, sest ma olen veel oma uuest köögividinast täiesti vaimustunud ja vaestel kodustel on jäätise üledoos. Teades ennast, peagi eufooria taandub ja kõik normaliseerub, seniks aga kreemistele-koorestele kaloripommidele heaks vahelduseks ja värskendavaks söömaajalõpetuseks sorbett. See on tehtud East Endi mangopüreest. Ilmselt igas Eesti nurgas seda müügil pole, küll aga Tallinnas vähemasti Stockas, NOP-is ja Piprapoes on täitsa olemas. Kui poes satub olema värskeid küpseid ilusaid mangosid (mis on ülimalt harv nähtus), siis tasub kindlasti proovida ka neist tehtud püreest seda sorbetti valmistada. Konservmangosid sorbeti jaoks ei soovita.

1 purk East Endi mangopüreed (400 g)
1 munavalge
1 dl tuhksuhkrut
1 laimi mahl
1 spl limoncello likööri

Vahusta munavalge pehmeks kohevaks vahuks. Sega omavahel mangopüree, tuhksuhkur, laimi mahl, limoncello. Munavalge sega hulka viimasena. Pane segu jäätisemasinasse ja valmista sorbett.

Olen tegelikult teinud seda sorbetti ka varem, jäätisemasinata. Selleks tuleb samuti kõik omavahel segada, valada segu karpi ja panna sügavkülma. Et suuri jääkristalle ei tekiks ja munavalge ühtlaselt jaguneks, mikserda külmuvat segu kergelt iga 45 minuti tagant 3 korda, siis lase lõplikult külmuda.

2 kommentaari:

  1. Imeliselt kollane, sobib sombusel päeval päikeseasendajaks!

    VastaKustuta
  2. Oi, see on hullutavalt isuäratav. Pean kohe mangopüree järgi tormama.
    Olen teinud sama retsepti järgi ka pohladega see oli ka suurepärane. Kuid jah, nüüd on kollane nagu rohkem ajakohane:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails