laupäev, 3. aprill 2010

Panna cotta munadepühaks


Traditsiooniliselt tehakse panna cotta ikka tassi või klaasi või mõnda muusse sobivasse vormi ja tardunult kummutatakse taldrikule. Minu plaan nägi seekord ette pühademeeleoluga haakuvaid "praemunasid". "Munakollase" osas oli tegelikult plaan tarretada East End mangopüreed. Kavatsesin seda teha tütre guaššide segamise alusel, milles on täpselt õige suurusega õnarused. Tuli välja, et alus oli seekord kadunud asjade hulgas, aga virsikupoolik andis ka täitsa munakollase mõõdu välja.

Panna cotta tegin klassikalise, vanillikauna ja koorega.

2 dl 35%-list koort
2 dl 10%-list koort
1 vanillikaun
80 g suhkrut
2 želatiinilehte
külma vett želatiinilehtede leotamiseks

Kuumuta kooresegu suhkruga keemiseni. Poolita vanillikaun, eemalda semned. Pane kaun ja seemned kuuma koore sisse, katta pott kaanega ja lase pool tundi tõmmata.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit.
Võta potist vanillikaun välja ja kuumuta koor uuesti keemiseni. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta need hoolikalt segades kuumas koores.
Vala panna cotta väiksematesse kohvitassidesse või muudesse sobivatesse vormidesse ja pane külmkappi 4 tunniks tarduma. See želatiinikogus on üsna väike, panna cotta jääb pehme ja parim on teda süüa vabalt valitud ja meeldivate (marjaste) lisanditega otse vormist. Võib ka kummutada taldrikule, aga siis tuleks kasutada 3 želatiinilehte. Vormist väljasaamiseks tuleks a) korraks vormi põhi kasta kuuma vette b) aidata õhukese noaga utsitades panna cotta vormi äärtest lahti.

"Praemuna" jaoks valasin segu alustassile ja panin külma. Et koorekiht on siin õhem, oli panna cotta 2 tunni pärast valmis. Poolikust konservvirsikust lõikasin väikese klaasi äärega välja sobiva tüki, sellest sai "munakollane".

Rõõmsaid lihavõtteid kõigile!

6 kommentaari:

  1. No minu pettis see virsikupoolik igatahes ära. Esimese hooga vaatasin, et TOORES MUNAKOLLANE?:D Lahe idee tõesti:)

    VastaKustuta
  2. Väga lahe munadepüha teemaline stilistika :)

    VastaKustuta
  3. mina tegin keedumune sama põhimõtte järgi (kuigi kasutasin lihtsalt kohupiimakreemi) ja lapsed olid täielikus vimustuses, munakoored on juba majapidamisest otsas :D
    http://liiliapere.blogspot.com/2010/04/keedumunad-aprilll.html

    VastaKustuta
  4. GE-NI-AAL-NE! See petumuna on super!

    VastaKustuta
  5. väga lahe! Ilusaid pühi Sulle Mari-Liis:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails