neljapäev, 15. aprill 2010

Avokaado-krevetisalat

avokaado-krevetisalat

Kui meie kodus leiab mingil põhjusel aset suuremat sorti rahvakogunemine, on laual sageli muuhulgas see salat. Hästi maitsev kooslus avokaadost, krevettidest ja kodujuustust, olulisteks maitseandjateks küüslauk ja till.
Mis avokaadosid puudutab, siis ma ostan tumeda lillaka koorega vilju, mis on kahekaupa pakendatud ja nimeks "Söömisvalmis avokaado"või midagi taolist, igaljuhul mingi pealkiri, mis viitab toiduks tarvitamise kõlbulikkusele. Olen ostnud ka teisi, heledama rohelise koorega avokaadosid, mis on kõvad nagu kivi ja mõru suud paksuks tegeva (kootav on vist sõna selle kohta) maitsega. Ma tean küll, et neid peab kodus paberkotis järelküpsetama, aga mul pole see iiagi õnnestunud- alati on hallitama või lihtsalt pahaks läinud. Ilmselt ma lihtsalt ei oska. Nii et olgugi see paarisvariandina tumedakooreline avokaado kallim, ostan alati seda, sest teised tuleb niikuinii pärast ära visata, mingist kokkuhoiust seega rääkida ei saa.

Sellel salatil on mitmeid versioone, olen ise külas käies vähemalt kolme moodi valmistatult saanud. Mõned asendavad kodujuustu munaga. teised segavad hulka ka salatilehti. Mõnikord pakutakse salatit avokaadopoolikutest, teinekord jälle niisama salatikausist.

Ma teen nii:

2 avokaadot
1 spl sidrunimahla
400 g kodujuustu
300 g krevette (külmutatud sulatatuna ja puhastatuna, võib kasutada ka soolvees krevette)
1 purustatud küüslauguküüs
hakitud tilli
soola-pipart

Lõika avokaadod pikkupidi pooleks ja uurista sisu välja. Peenesta kahvliga, sega sidrunimahlaga. Lisa kodujuust, krevetid, küüslauk, rohkelt tilli ja maitsesta soola-pipraga.

Ülemisel fotol on salat tehtud hoopis ricottaga ja alumisel pandud avokaadokoortesse, mis toimivad siinkohal serveerimisnõudena.

avokaado-kodujuustu-krevetisalat

4 kommentaari:

  1. Avokaadokoortes serveeritud salati pilt on nii nii isuäratav!

    VastaKustuta
  2. Avokaado+krevett maitseb mulle jubedalt!

    VastaKustuta
  3. Paberkotti paarile avokaadole lisaks tasuks panna ka banaan, see tagab ka kõige toorema isendi järelküpsemise ca nädalaga, sama meetod toimib edukalt ka nt mangode puhul. Mitmeid kordi järelproovitud nipp, mis ei töötanud ainult juhul kui talvisel ajal poest toodud toored mangod olid külma saanud.
    Kaili

    VastaKustuta
  4. Aitäh, Kaili, hea nõuande eest!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails