reede, 30. juuli 2010

Täidetud suvikõrvitsaõied

täidetud suvikõrvitsaõied/filled zucchini flowers

Praetud suvikõrvitsaõite kommentaaridest ja nami-nami täidetud köögiviljade teemalisest kooskokkamisest innustatuna võtsin kätte ja tegin oma elu esimesed täidetud suvikõrvitsaõied. Kindel see, et mitte viimased.
Haarasin kinni Tuuli anšoovise-mõttest. Lihtsalt fantastiline maitseelamus - taustaks kreemjas mahe toorjuust, peategelaseks vürtsikas anžoovis ja kõrvalosatäitjaks salvei. Kõik see on mässitud magusasse suvikõrvitsaõide, mis on paneeritud ja õlis kuldseks praetud.

Sööja kohta võta 3-4 suvikõrvitsaõit.

Pese õrnalt õied kraani all puhtaks, kuivata ettevaatlikult köögipaberiga. Täidiseks pane iga õie sisse

1 tl maitsestamata toorjuustu
1 või suuremate fileede puhul 1/2 anžoovisfileed
1 salveileht

täidetud suvikõrvitsaõied/filled zucchini flowers

Seo õis otsast murulauguvarrega kokku.

Paneerimistainaks sega omavahel:

2 muna
1 dl nisujahu
1 dl piima

Löö munad kausis kahvliga lahti, sega vispeldades hulka vaheldumisi jahu ja piim. Lase jahul hetk paisuda, st las tainas seisab umbes 15 minutit.

Kuumuta pannil lahke käega valatud õli.
Kasta täidetud suvikõrvitsaõisi igast küljest tainasse. Ettevaatlikult, et "pakike" ära ei laguneks. Pane ühe kihina pannile kuuma õlisse. Viska pannile ka mõned salveilehed. Prae õied mõlemalt poolt kuldseks.

täidetud suvikõrvitsaõied/filled zucchini flowers

Tõsta praetud õied pannilt taldrikule, serveeri koos samalt pannilt tulnud krõbedaks praadinud salveilehtede ja värskelt jahvatud musta pipraga. Soola pole vaja, anšoovise soolakusest piisab.

On kahju, et rõõmu sellest ja teistest suvikõrvitsaõietoitudest jagub vaid neile, kelle peenras suvikõrvits (või kõrvits, sest tema õied sobivad sama hästi) kasvab. Turul võiks neid ometigi olla, tegu pole ju mingi elitaarse imeloomaga, vaid täiesti tavalise köögiviljaga, millest saab imemaitsvaid hõrgutisi võluda.

Enne suvikõrvitsaõite täitmist piilusin ka Thredahlia ja Mari blogidesse.

2 kommentaari:

  1. Ma olen Noarootsis ja siin on nii suvikõrvitsa kui tavalise kõrvitsa uputus, mis tähendab, et ma võin taimedelt vabalt õisi kaasa korjata :) Lapsele ju "müüb" ka toidu maha, kui ütlen, et nüüd hakkame lilli sööma :)

    VastaKustuta
  2. Tore, et täidisega variant ka elamuse pakkus. Ma olen ka õndsusest ohanud neid süües ;)
    Aet - kui sul on tõesti võimalus õitega varustada, siis mina oleksin küll igati huviline. Tunnen neist delikatessidest väga puudust!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails