esmaspäev, 12. juuli 2010

Maasikasorbett

maasikasorbett

Mäletate veel lund ja jääd? Sellest on ju alles mõned kuud möödas, kui me virisesime hommikul ärgates järjekordselt akna taga langevaid räitsakaid nähes, kui palju võib lund sadada ja aitab juba sellest jääajast. Ja vot, saimegi nüüd, mis tahtsime - lauspäike, tuulevaikus, kõrbev muru ja üle 30 soojakraadi.

Lohutuseks ja vastupidamiseks sobib kerge maasikasorbett.

Tarvis läheb:

500 g maasikaid
100 g suhkrut
1 spl sidrunimahla
1 spl Grand Marnier´i või mõnd muud tsitruselikööri (ei ole kohustuslik)
1 munavalge

maasikad/strawberries

Tükelda maasikad. Sega suhkruga ja jäta tunniks ajaks seisma. Sega aeg-ajalt. Nii ei jää sorbetti lahustumata suhkrukristalle.
Püreeri maasikad koos eraldunud vedelikuga, sidrunimahl ja liköör ühtlaseks massiks. Klopi munavalge kergelt vahule ja sega hulka. Vala jäätisemasinasse, see teeb ülejäänud töö. Tulemuseks on värske ja kreemjas sorbett-tänu munavalgele üsna jäätisesarnane, aga ikka palju lahjem- koort ega munakollaseid ju siin pole.

Ka masinata saab ilusti hakkama: kõik on sama kuni munavalgeni, mis tuleb korralikult vahustada (masinaga tehes vahustub ta ise segamise käigus edasi). Jäätisesegu vala karpi ja pista sügavkülma. Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda- nii lõhud tekkivaid jääkristalle ja ka muidu eralduma kippuv munavalge jääb ühtlane.

maasikasorbett

Sorbeti võib vabalt teha ka munavalgeta: siis jääb ta värvilt tumepunane, täpselt nagu maasikad ongi ja hästi marjane. Põhimõtteliselt nagu külmutatud toormoos. Mõlematmoodi- munaga või munata- on hea.

Tegelikult mulle meeldib praegune ilm väga, kõik on nii kuis peab: talv olgu ikka lumine ja külm, suvi päikeseline ja soe. Üks siinelamise peamisi võlusid ongi ju selgelt eralduvad aastaajad. Minu arust on see suvi olnud lihtsalt super! Kui niimoodi jätkub, andestan ma veel isegi sääskedele.

8 kommentaari:

  1. Mulle ja mu kaaskondsetele istus munavalgetega variant rohkem, püsib paremini koos ja ei sula nii kergesti. Tänagi läheb uus ports sügavkülma:).

    VastaKustuta
  2. Meil on siin sääski väga vähe, iga paari päeva tagant satub üks sööma ehk. Aga vot kuumust on liiast, ma juba ootan pingsalt sügist :)
    PS Maasikasorbett on kaunis. Ma tegin eelmisel nädalal maasika-rabarbrisorbetti, mõnusalt jahutav..

    VastaKustuta
  3. Imeilus roosa. Praeguste suveilmadega on kerged ja jahedad sorbetid eriti mõnusad.

    VastaKustuta
  4. Väga kaunid pildid! Sedavõrd kõnekad, et isegi arvuti vahendusel on tunda jahutavat efekti. Mulle meeldib isegi rohkem ilma munata variant. Maasikas oma kerguses ja värskuses on tänuväärne materjal ka üsna väheste lisanditega.

    VastaKustuta
  5. Ice cream looks beautiful! color perfect texture gorgeous! Isn't that a great ice cream making machine!

    Cheers!

    VastaKustuta
  6. Oo jaa, ilus ja mõnus sorbett, mul ka just kavas.Kuumad ilmad on sama mõnusad, kui sorbett, s.t kuuluvad kokku:)

    VastaKustuta
  7. Hästi mõnus roog! Just äsja valmis :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails