esmaspäev, 15. märts 2010

Kana veini-koorekastmes

prantsusepärane kana veini-koorekastmes
Lugu sai õigupoolest alguse sellest, et mulle jäi FB-s silma Ragne teade, et Rannamõisa korraldab linnuliha retseptide konkursi. Mulle meenusid kohe mu kalkunikebabid, mida ma valmistasin justnimelt sellesama tootja hakitud kalkuni kintsulihast. Ja et mul see retsept kohe kenasti võtta oli ja ma spetsiaalselt võistluse tarbeks ei pidanud midagi kokku mõtlema/vaaritama, saatsin esimest korda elus oma retsepti retseptivõistlusele!

Ja suur oli mu üllatus, kui tulemusi teada saades selgus, et olin võitnud 3-nda koha ja selle auga kaasnes 500 krooni eest Rannamõisa tooteid. Mis te arvate, mida mu niigi napp sügavkülmikuruum nüüd täis on.
Nii repliigi korras mainin, et retseptivõistlus oli anonüümne, st varjunimedega ja eriti tore asjaolu on minu meelest see, et võistluse võitja juustuse kana-tatravormi autoriks osutus 14-aastane noor inimene. Super! Annab täitsa lootust.

Et ma nüüd pidin kusagilt otsast kanasöömisega pihta hakkama, siis esmalt tõstsin kingihunnikust välja kanakintsud, lappasin nami-nami retseptikogu ja leidsin sealt toreda prantsusepärase kanakintsude valmistamise retsepti. Sellest inspiratsiooni saades valmistasin toidu nii:

Tarvis läheb:

2 spl võid
1 spl oliivõli
1 kg kanakintsu (u 7-8 tk)
soola
musta pipart
1 sibul
4 küünt küüslauku
2 dl kuiva valget veini
1 tl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl 35% rõõska koort
2 sl Dijoni sinepit
soola
musta pipart
1 sl hakitud siledalehist peterselli
2 sl hakitud murulauku

Maitsesta kanakintsud soola-pipraga. Kuumuta paksupõhjalise haudepoti põhjas oliivõli ja või, pruunista kanakintsud. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, kuumuta koos kanaga paar minutit. Sibul ja küüslauk ei tohi kõrbema minna, see rikub kastme pehme koorese maitse.
Vala potti vein, lase keema. Lisa tomatipasta, koor ja sinep. Pane potile kaas peale ja hauta umbes 45 minutit vaiksel tulel, kuni kana on hästi pehme ja suussulav. Kui kana valmis, lisa hautisele maitseroheline, hoia veel 10 minutit kaane all, siis jõuab ürtide maitse ilusti kastmesse imenduda. Vajadusel maitsesta veel kastet soola-pipraga.

Terve pere titest vanaemani oli söönud ja kiitnud. Aga mina samal ajal kokkasin ja sõin juba hoopis midagi muud :P

5 kommentaari:

  1. Kui ma sellest võistlusest lugesin siis kusjuures mõtlesin, et Mari-Liis peaks oma kalkunikebabi retsepti sinna saatma :P Palju õnne 3-nda koha puhul :)

    VastaKustuta
  2. Õnnesoovid auhinnalise kolmanda koha puhul! Nüüd vist lähitulevikus tulemas kesmisest rohkem kanatoidu-teemalisi postitusi :)

    VastaKustuta
  3. Ja mul jälle õhtusöögiidee olemas! Tegin seda ja oli tõesti ülimaitsev, nii head kana ausalt öeldes polegi saanud :)) ma ei jõua ära kiita meie kokkavaid maiusid, tänu kellele on ka meie toidulaud nüüd palju rikkalikum!! :))
    Ja muidugi palju õnne võidu puhul!!

    VastaKustuta
  4. Oh My.. kui hea :) Tegin seda just praegu ja mu mees arvas seepeale, et olen ta armuke :) Mehele ju nii häid roogi ei valmista:P Limpsis leivaga veel viimsed kastmejäägid ära :) Nüüd on kõht lihtsalt nii täis...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails