laupäev, 20. märts 2010

Apelsinine moonikook kohupiima-hapukoorekreemiga

apelsiniga moonikook kohupiima-hapukoorekreemiga

Pikk ja lohisev pealkiri sai, aga samas ka kõik, mis selle koogi juures rolli mängib, on üles loetletud:
rohkelt krõmpsuvaid mooniseemneid mahlase apelsinimaitselise taina sees, vahel ja peal lihtne kreem hapukoorest ja kohupiimast. Kui sellised maitsed meeldivad, siis on see kook kindla peale minek.

Mitte väga magus, mahlane, niiske, eriti mõnus peale külmkapis seismist.

Tainas

175 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl mooniseemneid
2 dl värskelt pressitud apelsinimahla (poes on müügil võrku pakitud seemneteta "mahlaapelsinid", ongi selline nimi- sealt saab tõesti palju magusat mahla)
2 apelsini riivitud koor
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

värske apelsinimahl

Kreem

200 g kohupiima
150 g hapukoort (30%)
2 spl värskelt pressitud apelsinimahla
1 dl suhkrut

Hõõru toasoe pehme või suhkruga vahule. Lisa pidevalt kloppides ükshaaval munad. Sega hulka riivitud apelsinikoor.
Sega apelsinimahl mooniseemnetega. Lisa segu või-munavahule vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahuga. Sega tainas hoolsalt ühtlaseks.

moonikoogi tainas

Määri 20 cm lahtikäiva koogivormi küljed võiga ja kata põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Kontrolli küpsust keskelt puutikuga.

Tõsta vorm ahjust, lase koogil pool tundi vormis jahtuda, võta välja ja lase täielikult jahtuda.
Lõika kook kaheks nagu tordipõhi ja määri keskele, peale ja külgedele hapukoorest, kohupiimast, apelsinimahlast ja suhkrust kokkusegatud kreem. Pealt võib kaunistada apelsinikoore ribakestega. Lase koogil enne söömist külmkapis taheneda 2-4 tundi.

Peale söömist võiks korra peegli eest läbi käia ja igaks juhuks naeratada:)

2 kommentaari:

  1. Hehehehe :) Ma tükk aega muigasin su postituse viimase lause peale.
    Sellega seoses meenus, et kunagi kui ma breketeid pidin kandma, siis olid mooniseemned väga valusaks teemaks mulle. Nimelt see oli lihtsalt halenaljakas kui kole üks naeratus võis olla peale seda, kui üks moonikook oli hammaste vahelt läbi käinud ja tollest ajast saati vist polegi mooniseemneid sisaldavaid asju väga söönud. Aga kook on väga kena ja ahvatlev siiski :)

    VastaKustuta
  2. Fotograafide seltskonnas tuleks moonikoogid menüüst välja jätta. Või siis naeratada ainult kinnise suuga (mis mul reeglina ei õnnestu).
    Aga moonikoogid on mõnusad-mõnusad. See kooslus tundub hästi isuäratav.
    Hiilisin just mõni aeg tagasi viimases OM Angeelika moonikeeksi, seegi pani neelu tööle, kui pilti vaatasin.
    Nii et moonide võidukäik alaku!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails