reede, 19. veebruar 2010

Vaarika-jogurtitort, martsipanikattega

Ärge laske ennast fotost eksitada, mingit seost sipelgatega tordil ei ole. Selle tüki peale jäi lihtsalt osake meie pisipõnni nimest, kelle auks ja meeleheaks tort valmis.
Magus martsipan, koorene täidis, hapukad vaarikad - mmmm...

Põhi:

80 g külma martsipani,
80 g külma võid,
3 dl nisujahu,
1 muna

Martsipanitaina retsept on nami-namist. Pane külm või ja külm martsipan köögikombaini ning töötle lõiketeraga, kuni saad ühtlase segu.Lisa jahu, sega tainas puruseks.. Lisa muna ning sega kiiresti läbi. Kõike eelnevat saab muidugi teha ka käsitsi.Võta tainasegu köögikombainist välja ning sõtku ühtlaseks. Keera tainapall toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.Seejärel vajuta tainas 24 cm vormi põhja, torka kahvliga augud sisse ja küpseta 180 kraadi 20 min. Lase jahtuda.

Täidis:

400 g vaarika koorejogurtit (Farmi)
400 ml 35%-list rõõska koort
1oo g suhkrut
300 g vaarikaid (aastaajast johtuvalt olid külmutatud, sulatasin need eelnevalt)
8 lehte želatiini
1 sidruni mahl ja koor

Vahusta koor suhkruga. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata 1,5 dl kuumas vees. Sega želatiin peenikese nirena valades jogurtisse. Sega hulka sidrunikoor ja -mahl, vaarikad ja lõpuks vahukoor. Vala koogivormi küpsetatud jahtunud põhjale ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarduda.

Kaunista soovikohaselt.

Minu tordi peal on rullitud martsipan, vaarikad, mõru kakaopulbriga tumedaks värvitud martsipanist välja lõigatud tähtis number ja sulašokolaadiga kirjutatud sünnipäevalapse nimi.

Täitsa ahjuta saab hakama, kui teha tordile küpsise- sulavõi põhi.

4 kommentaari:

  1. Väga ilus ja isuäratav tort!

    VastaKustuta
  2. Palju õnne teile kõigile pisipoja sünnipäeva puhul! Ja Sulle lisaks veel imeilusa martsipanikoogi puhul - vaarikad on ühed mu suured lemmikud!

    VastaKustuta
  3. Minu arust on ka väga ahvatlev tort! Õnne pojale ja poja emmele!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails