laupäev, 20. veebruar 2010

Läätsesupp

Sellise akna taga ulguva tuule, tuiskava lume ja miinus 15 külmakraadi juures nagu praegu Tallinnas on, kulub soojendav läätsesupp igati ära. Mis muidugi ei tähenda , et seda ka vähe inimväärsemate ilmaoludega nautida ei võiks. Supi tegemine on lihtsamast lihtsam: kõik koostisained korraga potti, 20 minutit keetmist ja valmis!

1,2 l köögiviljapuljongit
3 dl punaseid läätsi
2 porgandit
1 porru
3 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud ingverit
1 loorberileht
(soola), pipart, peterselli- või koriandrilehti

Lase puljong keema, lisa loputatud läätsed, õhukesteks ratasteks viilutatud porgand ja porru, purustatud küüslauk ning kõik muud koostisained. Keeda vaiksel tulel podisedes 20 minutit. Võta loorberileht välja. Maitsesta vähekese musta pipraga. Olenevalt kasutatud puljongist lisa soola või siis mitte. Raputa peale peterselli- või koriandrilehti.

P.S Tšilli passib ka sellesse suppi väga kenasti. Et meil sööjateks ka lapsed, jätsin välja.

Veel toredaid läätsesuppe:

Aglio e Olio tattnina supp
Perenaiste läätsesupp

3 kommentaari:

  1. A&O tänab äramärkimise eest ja mainib, et tal homme rohelise läätse ja chorizo supp plaanis. Stay tuned :-)

    VastaKustuta
  2. we will.
    ma esimese hooga vaatasin, et maapiirkondade kauplustekett "Alati ja Odavalt" (A&O) on läätsesupis midagi kommenteerimisväärset leidnud :D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails