Caesariks on tarvis rooma salatit.Parim on Uus-Kongo talu oma, mida saab näiteks keskturult, kus Uus-Kongo proua müüb hapukapsast ja salateid. Stockmannis on ka. Ma tellisin Seemnemaailmast rooma salati seemneid ja proovin ka sel aastal ise kasvatada, sest meil läheb seda PALJU! Salatisse võib juurde panna ka kanafileed, lõhe- või forellitükke või krevette. Mulle maitseb au naturel;)
Niisiis:
1 suur pea rooma salatit (tükkideks rebituna)
6 viilu röstsaia või ciabattat kuubikuteks lõigatuna (koorik võta ära) ja ahjuplaadil kergelt röstituna
parmesani
Kaste:
1 munakollane
5 anshoovisefileed (Eesti Kipperi anshoovis ei kõlba, see on kilust tehtud, aga anshoovis on hoopis üks teine kala!), fileesid pole vaja soolast ega õlist puhtaks pesta.
1 spl värsket sidrunimahla
1 tl Worcestershire'i kastet
1 küüslauguküüs
1,5 dl oliivõli
pipart, (soola)
Sega kõik kastmeained sauseguriga kokku.Viimasena lisa munakollane ja siis niristades õli, kogu aeg samal ajal seguriga suristades.
Sega omavahel salatilehed, saiakuubikud ja kaste. Riivi peale parmesani või tõmba laastud. Lase u 20 minutit enne söömist maitsetel laagerduda.
Oi. Sa oled suur anšoovisesõber - ma panen enamasti vaid 2 fileed:) Aga ses osas Sinuga täiesti nõus, et see kiluanšoovis ei sobi kohe üldse, see on kuidagi vänge maitsega.
VastaKustutaJah, tõepoolest meeldib mulle vängemat sorti kaste Caesaril. Olen ka vähema anshoovisega proovinud, tundub lahjavõitu.
VastaKustutaÜkskord ostsin Soomest selliseid tugevaid suuri anshooviseid, mida oli kohe kahju purustada kastmesse, siis piirdusin kastmes ainult Worchesterhire'ga ja praadisin nood kalapurakad pannil krõbedaks ja lisasin salatile. Vägagi hõrgutav sai!:)