reede, 29. mai 2009

Kaneelikuklid


Tõeliselt mõnusad kodused kuklikud

Pärmitaigen:

1 pakk kuivpärmi
500 g jahu
1 tl peenestatud kardemoni
250 ml piima
50 g sulavõid
3 spl suhkrut
0,5 tl soola

Täidiseks: pehmet võid, kaneeli, suhkrut

Sega pärm ja kardemon jahu sisse. Sega omavahel soe piim, sulavõi, suhkur ja sool. Sõtku kõik kokku taignaks ja lase kahekordseks kerkida.

Rulli taignapall suureks õhukeseks latakaks. Määri tainas pehme võiga kokku ja puista peale kaneeli ja suhkrut (mõlemat ikka pigem rohkem kui vähem!) Keera taigen rulli ja lõika 2 cm paksusteks kukliteks. Lahtine rulli ots tõmba kukli alla põhjaks. Lükka keskmist osa natuke ülespoole. Lase veel 20 min küpsetuspaberil ahjuplaadil kerkida.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 
Näidake mulle inimest, kellele ei maitse just ahjust tulnud kaneelikuklid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails