reede, 29. mai 2009

Lammas ja spargel



Käes on sparglihooaeg! Eesti Uus-Kongo talu omasid saab Tallinnas näiteks Keskturult ja NOP-poest.
Kilohind (u 300 kr) võib küll tunduda kõrge, aga arvestades seda, kui maitsvad nad on ja kui lühikest aega neid eesti omi saab, tasub ära küll. Pealegi läheb ühel korral neid 200-300 g, nii et pole hullu.

Talleliha 

2 umbes 320 grammist talle tagatükki (parim on maheliha, saab näit. NOP-ist, Rotermanni turult), aga võib ka olla tavaline.

Eemalda lihalt rasv ja kelmed, pruunista kuumal pannil  või ja oliivõli segus mõlemalt poolt. Hõõru soola ja pipraga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 140 kraadi juures 15-20 min (kui on lihatermomeeter, siis liha sisetemperatuur peab olema 60 kraadi). Võta liha ahjust välja ja lase fooliumisse keeratult seista 20 min. 
Pärast seismist lõika ristikiudu õhukesteks viiludeks.

Liha seismise ajal valmista 

Spargel

u 250 grammi rohelisi värskeid sparglivarsi
sorts oliivõli
meresool
sidrunimahl
parmesan

Murra sparglilt ära puitunud osa (kui seda üldse on, siis u 2 cm-ne tükk varre altosast, sõrmedega tunneb). Koorida pole vaja. Lao sparglid ahjupannile, jahvata peale natuke meresoola, piserda oliivõliga. Küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit. Vahepeal keera sparglitel külge. Võta ahjust välja ja piserda peale sidrunimahla ja riivi parmesani.

Ma ainult pere mehisema poole pärast tegin liha ka, ise sööks ma õhtusöögiks hiigeltaldriku noidsamu ahjuspargleid sidrunimahla ja parmesaniga paljalt, no nii head on!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails