teisipäev, 24. august 2010

Röstitud türgi oad

röstitud aedoad/roasted green beans

Olen ise hirmsas vaimustuses oma uuest avastusest ahjus küpsetatud türgi ubade näol. Oliivõli ja ilma veeta kuumus teevad oad eriti maitsvaks. Maitse, ma ütleks, on lausa peen.

Mitte et nad mulle muidu ei meeldiks, vastupidi, türgi oad on mu suured lemmikud ja peenral kasvab igal aastal nii kollaseid kui rohelisi. Tavaliselt keedan nad lihtsalt al dente ja sööme kas sulavõi-tilliga või parmesani-oliivõli-peterselliga.
Nüüd siis midagi teistsugust.

Tarvis läheb:

500 g värskeid aedube
2 sl oliiviõli
soola

Puhasta oad, pane ahjupannile ja sega oliivõli ja soolaga.
Küpseta 225-kraadises ahjus 30-45 minutit, kuni oad on pehmed ja pruunistunud.

Retsept nami-namist.

9 kommentaari:

  1. Ma teen ka tihti selliseid, küpsetan küll lühemat aega. Sõrmejämedusi porgandeid röstisin ka koos ubadega. Parmesanist ei saa ma üle ega ümber...seda panen ikka peale.

    VastaKustuta
  2. ma arvan, Aet, et tegelikult küpsetamisaeg sõltub sellest, kui noored oad on.Et siis tuleb jälgida ja maitsta:)

    VastaKustuta
  3. Väga mõnusad on ka röstitud põldoakaunad - soovitan väga!!

    VastaKustuta
  4. Jah, ma usun ka, et küpsetusaeg sõltub ubade noorusest/vanusest.
    Põldube pole küll kunagi ahjus proovinud, keedan neid aga päris sageli.

    VastaKustuta
  5. Tahaks kohe kindlasti need röstitud oad ära proovida. Olen köögiviljade aus austaja. Aga mul selline mure, et vanaisa pani mulle kaasa paar pirakat nuikapsast. Tegin salatit, pajarooga, panin ka supi sisse, aga mida veel ... ? Kas võiks ka röstida või grillida või teha kotlette. Äkki on Sul mõni tore retsept või oleks see Sulle väljakutse. Ehk on ka teisi asjahuvilisi. Nuikapsas iseenesest ju tervislik ja kasulik juurvili.

    VastaKustuta
  6. Anonüümne, pean tunnistama, et minu nuikapsa tegemise kogemus piirdub tema köögivilja-pajaroa sisse panemisega.
    Aga näiteks vaata siin nami-namis http://www.nami-nami.ee/otsing.php?val=nuikapsas&action=search&retseptid=on on mõned retseptid, see nuikapsašnitsel tundub täitsa tore olevat, teised ka.

    VastaKustuta
  7. vabandage lolli, aga mida tähendab, et pean oad ära puhastama? Ausõna, ei ole kunagi aedubadega kokku puutunud. Kas pean need lihtsalt ära pesema või midagi veel?

    VastaKustuta
  8. Oad tuleb pesta ja lõigata ära see ots, millega ta varre küljes oli, seda ei sööda. Kui on vanemad oad, siis tuleb ära tõmmata ka kiud, mis on kahe kaunapoole liitekohas. Noortel ubadel seda teha pole vaja. Head isu:)

    VastaKustuta
  9. Nuikapsast veel nii palju, et mina olen kapsad veidi rohkema võiga ahjuvormi pannud, lisanud soola-pipart ja pressitud küüslaauku, katteks juustu, ning siis küpsetanud ahjus kuni kapsad on pehmed.
    Mari

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails