neljapäev, 12. august 2010

Täidetud paprikad

täidetud paprikad/stuffed bell peppers

Selliseid kollakas-rohelisi magusaid paprikaid saab turult ainult suvel. Värsked, õhukese koorega ja kuidagi eriliselt hästi maitsvad, kunagi ei õnnestu turult lahkuda neid ostmata. Nende aromaatne lõhn on juba nii isuäratav.
Ja Nami-namis jätkub kooskokkamine täidetud köögiviljade teemal. Olen paprikaid täitnud nii ja naa, aga parim on mu meelest ikkagi see kõikse tavalisem hakkliha-riisitäidis.

7 paprikat
1 dl riisi
päevalilleõli
2 hakitud mugulsibulat
2 hakitud küüslauguküünt
300 g veisehakkliha
3 spl tomatipastat
1 spl suhkrut
rohkelt värsket hakitud peterselli, koriandrit, münti
soola-pipart

Lõika paprikatel kaas (hoia alles), eemalda seemnekoda.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.
Kuumuta õlis sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Lisa hakkliha, prae korralikult läbi. Sega hakkliha hulka riis, tomatipasta, suhkur, ürdid, sool ja pipar.
Täida paprikad otsast riisi-hakklihaseguga. Tee ahjuvormi põhi õliseks, lao sinna külili täidetud paprikad, vajuda kaaned otstesse tagasi.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Tõsta ahjust ja lase enne söömist 15-20 minutit paprikatel vormis seista. Esiteks on nad kohe ahjust võttes söömiseks liiga tulikuumad ja teiseks taheneb täidis ja ei lagune laiali.

1 kommentaar:

  1. Eheee, mul just kotitäis neidsamu paprikaid, mida ainult suvel turult saab, oma järge ootamas. Said ostetud siis selleks, et täidetud paprikaid teha :)
    Aga olen nõus, et selle sordi paprikad on kuidagi kõige õigemad. Mitte et teistel midagi häda oleks, aga....

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails