kolmapäev, 26. mai 2010

Tomatipüreesupp basiiliku ja kitsejuustuga

Facebooki potsatas selle aasta 50 parima restorani edetabelis esimeseks platseerunud kohvikult teavitus : 25.05.2010, teisipäeval lõunamenüüs: tomatipüreesupp basiiliku ja kitsejuustuga, 40.-
Olin just vahetult enne külmkapi sisu revideerides mõelnud, mida kahele lõunaks valmistada ja näe, siin ta oligi! Võtsin pealkirja sõna-sõnalt ja tegingi supi ainult kolmest komponendist:

1 purk kooritud tomateid (mul oli Rainbow)
basiilikut
2 spl pehmet kitsejuustu (Soignon näiteks)

Lisaks:
1 dl vett
suhkrut, soola, pipart

Panin tomatikonservi potti, lisasin vee ja lasin vaiksel tulel 15 minutit podiseda. Püreestasin blenderis. Maitsestasin suhkru ja soolaga.
Serveerimiseks tõstsin kuuma supi kahte taldrikusse, lisasin mõlemasse supilusikatäie kitsejuustu, rebisin basiilikulehti ja jahvatasin peale musta pipart. Iga sööja saab oma kitsejuustu ise supi sisse ära segada ja imetleda, kuidas punasest supist saab oranž. Muidugi võib sulatada kitsejuustu ka juba potis supi sisse.

Juurde röstisin veel mõned ciabattast lõigatud crostinid, millele määrisin karulaugupestot.

Originaalis oli supp arvatavasti midagi hoopis teistsugust. Aga mina ei ole ka Roman, vaid Mari-Liis ja toit sai minumoodi. Oli hirmus hea, puhta ning selge maitsega. Kõik sai otsa ja nõuti järgmine kord veel.
Niimoodi sai täna kodus "Mooni" tehtud.

6 kommentaari:

  1. No need kõige lihtsamad asjad on ikka kõige maitsvamad. Ja Roman on teadagi lihtsa ja puhta maitse saadik. Nii et arvatavasti oli sinu supp küll teistmoodi (samas, mine sa tea), aga vähemalt sama hea kui Romanil.
    Mulle ka väga meeldivad kerged tomatisupid oma hapuka iseloomuga, aga paadunud (üle)maitsestaja nagu ma olen, kipun sinna ikka kas tšillisädemeid või tabascot lisaks toppima.

    VastaKustuta
  2. Lihtne, loogiline ja silmale väga ilus vaadata :)

    VastaKustuta
  3. Nii on - lihtsuses peitub võlu. Mul on tomatisuppidest lemmikute lemmik Bourdaini tomati-fenkolisupp. Aga tegelikult on kõik tomatisupid hääd, igas asendis :-)

    VastaKustuta
  4. Ma tegin ka eile püreesuppi - porgandist ning kikerhernest ja karulaugu riismetest - ning iga kord paneb mind imestama, kuidas lapsed küll püreesupina on nõus misiganes aed-ja juurvilju sööma :D Meie pere "must lammas" on zukkini, mida mingis vormis ei olda nõus sööma. Aga sõbranna poolt ristitud "shreki supina" küll :)
    Tegelikult tahtsin ma lihtsalt öelda, et kõlab hästi. Ning et meil kodus söön kitsejuustu järjekindlalt ainult mina üksi :D

    VastaKustuta
  5. Oi, see supp on hea ja lihtne. Teen ka tihti samamoodi, kui kiirelt midagi hamba alla vaja:) Ilus ja ahvatlev.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails