neljapäev, 13. mai 2010

Spargel, selle kevade esimene

spargel

Vaatasin oma blogist, et olen kodumaist sparglit teinud eelmisel aastal mai lõpus, seega pole palju enam oodata jäänud. Kannatamatu nagu ma olen, ei saanud siiski lihtsalt mööda kõndida, kui NOP-i letist vaatasid vastu imeilusad roherohelised värsked krõmpsuvad Kreeka spargli pundid. Pealegi olid külla tulemas Aet ja Liisa, kellest viimasele saigi meeldivaks ülesandeks spargliga toimetamine.

Tegime nii:

sparglilt ära murda puitunud osa (kui seda üldse on, siis u 2 cm-ne tükk varre altosast, sõrmedega tunneb). Ma ei ole kunagi sparglit koorinud. Sparglid laduda ühe kihina ahjupannile, lisada natuke meresoola/soolahelbeid, piserdada vähese oliivõliga. Veeretada õrnalt, et sparglid oleksid ühtlaselt õlised. Küpsetada 200 kraadi juures 12-15 minutit. Vahepeal keerata sparglitel külge. Võtta ahjust välja ja piserdada soovi korral peale sidrunimahla. Me seekord jätsime sidrunimahla ära, laual oli niigi sidrunist kraami. Riivida või tõmmata parmesanist peale laastud.

Fotol viimased varred suurest pannitäiest:)

2 kommentaari:

  1. Lihtsuses peitub võlu! Aitäh veelkord toreda õhtu ja väga maitsvate toitude eest.

    VastaKustuta
  2. Ma ikka kannatan veel ja ootan selle kodumaise spargli ära :) Aga koorimise osas olen Sinuga ühel nõul - rohelist sparglit pole mõtet ju koorida!? Alati imestan, kui mõni (tipp)kokk seda jälle soovitab..

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails