neljapäev, 6. mai 2010

Mustsõstrajäätis

mustsõstrajäätis

Väga lihtsalt ja vähestest koostisainetest valmib eriti hea mustsõstrajäätis. Nüüdseks tehtud juba mitmel korral ja nõutakse lisa:)

  • 1 purk (360 g) Nopri 35%-list koort
  • 1 purk (400 g) magusat kondenspiima
  • 1 pooleliitrine purk mustsõstramoosi
  • 1 spl mustsõstralikööri (Crème de Cassis)- ei ole kohustuslik, aga mõjutab maitset ja tekstuuri küll, paremuse suunas ikka
Vahusta koor pehmeks vahuks, sega kõige ülejäänuga. Valmista jäätisemasinaga jäätis.
Vabalt saab ka masinata, selleks pane segu kaanega karpi sügavkülma ja sega jäätuvat segu hoolsalt iga tunni aja tagant 3 korda. Lase lõplikult külmuda.

Võta jäätis sügavkülmast pool tundi enne serveerimist välja sulama.

4 kommentaari:

  1. Mustsõstar passib tõesti hästi jäätise sisse, olen ka proovinud. Samuti toorjuustukoogi sisse!

    VastaKustuta
  2. Ma just pidasin plaani, et peaks uue jäätise sügavkülma pistma aga millise... ilmselt tuleb nüüd mustsõstrajäätis järgi proovida, tundub väga maitsev :P

    VastaKustuta
  3. Võeh, see on ju minu jäätis! Mustsõstrajäätis on mu eluaegne lemmik (muidugi kodus tehtud, mitte mingi poemöks).
    Muide, ma tegin nädalavahetusel mango-laimisorbeed, siiani blogimata, aga hää oli küll.

    VastaKustuta
  4. jube ilus näeb välja. Maitseb ka kindlasti. Võtan plaani!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails