neljapäev, 21. jaanuar 2010

Sidrunikreemitort

Suvel tegin liivatainapõhjal toorjuustukreemiga torti - kreemiks toorjuust ja vahukoor, peal suvemarjad. Ei vajanud see kreem ei küpsetamist ega želatiiniga tarretamist. Külmkapis tahkus kenasti ööga ära.
Nüüd üht mõnusat sünnipäevatordi ideed otsides sattusin Pille blogis hõrgu sidrunikreemi tordi peale - meelde tulid suvise koogitäidise mõnus kreemine konsistents ja magus-hapukas maitse.
Et värskete marjadega on praegu vähe kehvasti, sobib sidrun siin kenasti talviseks kasutamiseks. Pealegi on sidrun on üks mu lemmikutest. Ja kuna hakkasin torti tegema väga hilisel õhtutunnil (noh, ütleme siis välja, et öösel, kui lapsed magasid) ja tordi söömiseni oli aega umbes 12 tundi, sobis kõik suurepäraselt: selle koogi tegemisele läheb umbes 15 minutit (sain kähku magama) ja külmkapis taheneda tahab 12-24 tundi (seega sai hommikuks kenasti ise valmis).

Põhjaks 100 g Digestive küpsiseid ja 50 g võid.

Katteks

200 g toorjuustu (Philadelphia)
400 g (1 purk) magusat kondenspiima
200 ml 35%-list koort
2 sidruni mahl (kui sidruneid hoida toatemperatuuril ja enne pigistamist laual rullida, eraldub mahl palju paremini)
1 sidruni riivitud koor

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Vormi eelnev küpsetuspaberiga vooderdamine (põhi ja küljed) aitab pärast teda hõlpsamalt vormist kätte saada ja vaagnale libistada.

Katte jaoks hõõru toasooja torjuustu puulusikaga, sega kondenspiimaga. Lisa sidrunimahl ja -koor, vispelda. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud koor.

Vala kreem küpsisepurupõhjale ja lase külmkapis seista vähemalt 12 tundi. Veelgi rohkem tahkub kreem 24 tunniga.

Kook eemaldub vormist suhteliselt kergelt, tuleb lihtsalt ettevaatlikult ja õrnalt toimetada, et ta kenasti tervelt tordialusele saada.

Tõeline sidrunisõprade maiuspala.

1 kommentaar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails