laupäev, 23. jaanuar 2010

Heeringakaaviar


Naljakas nimi sellel ampsul. Kui kaaviari all mõelda soolatud kalamarja, siis sellega siinkohal tegu ei ole. Küll aga tuletab see soolane hõrgutis veidi kaaviari teralist tekstuuri hamba all meelde küll. Retseptiidee Hans Välimäki "Mummolast".
Heeringas on maitsvaim turult või poe kalaletist tervelt ostetuna ja ise fileerituna- siis ta on õrn ja suussulav. Need pakendatud erinevalt maitsestatud heeringad poes konserviriiulil kipuvad puised ja äädikased olema.

Tarvis läheb:

2 heeringafileed (umbes 300 g)
1 sibul
2 kõvakskeedetud muna
2 keedetud kartulit
1 õun
1 hapukurk
1,5 dl hapukoort
4-5 spl hakitud tilli ja murulauku

Heeringast, sibulast ja munast tuleb saada ühtlane mass. Mina tegin köögikombaini hakkimislisaga. Väga hästi töötab siinkohal ka hakklihamasin. Sauseguriga peaks ka teoreetiliselt saama.
Saadud segule lisa hästi pisikesteks kuubikuteks hakitud kartul, õun ja hapukurk. Sega hulka hapukoor ja maitseroheline. Lase külmkapis paar tundi maitsestuda.

Rukkileiva peal võrratu. Ja kui värske kartul ükskord peale jääaega tuleb, siis selle juurde proovin ka kindlasti!

3 kommentaari:

  1. ma pidin just vist namisse kirjutama, et pane retsept ka, ja näe.

    VastaKustuta
  2. Mari-Liis, kas seda Mummolat on Eestis ka kuskil müügil või pean ootama, kuni mõni tuttav Soome reisib?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails