Retsept on pärit Alessandro Guerani ilusast blogist.
Vaja läheb:
- küpseid värskeid viigimarju
- hakitud mandleid
- natuke võid
- roosivett*
- jahvatatud ingverit
- jahvatatud kaneeli
- mett
Kõik on ülimalt lihtne. Lõika viigimarjad peaaegu põhjani neljaks veerandiks, ava ettevaatlikult. Piserda viigimarjadele roosivett. Puista viljalihale kaneeli ja ingverit.
Raputa mitte väga peeneks puruks, pigem väiksemateks tükkideks hakitud ja pannil kuumas võis läbikuumutatud ja jahutatud mandlid viigimarjade sisse. Nirista igale viigimarjale peale mett. Imemaitsev.
*Roosivett saab näiteks Tallinnas Piprapoest.
oehhh.... kui isuäratav, Kus kohast need imeilusad viigimarjad on soetatud?
VastaKustutapilt on väga ilus.
VastaKustutaRagne: need konkreetsed Türgi päritolu isendid siin on Tallinnas Stockast-49 kr/kg. On müügil ka Prismas, Selveris ja turgudel.Kas Pärnus ka ikka viigimarju müügil?
VastaKustutaHeh, me mõlemad samal päeval viigimarjalainel :)
VastaKustutaAet, kohe näha, et hooaeg!
VastaKustutaKusjuures täna tahtsin just viigimarja jahile minna, ehk siin Pärnus ka ikka leidub. Vihmase ilma tõttu aga lükkus asi edasi, loodetavasti on homme rohkem õnne:)
VastaKustuta