esmaspäev, 21. september 2009

Hapukoorene mandlikattega õunakook väikese pohlaga

Selle koogi tegu algas õigupoolest huvist proovida ära Eva "Preilide õunakook". Kui ühele arvatavasti väga maitsvale koogile on saanud osaks niivõrd kummastav tähelepanu (vt. kommentaare retsepti alt:)), siis on vaja ju ise kindlaks teha, kuidas asjalood on. 

Muretainas kokku segatud  ja külmas ootamas, õunad lõigutud, vorm valmis... kui selgus väikese segava pisiasjana, et mul puudub majapidamisest koogi õnnestumises olulist rolli mängiv leeklamp! 

Et tol hetkel poodi tormamine ei tundunud just kõige ahvatlevama mõttena ja grillelemendi all ei tuleks niikuinii see õige asi välja, tegin kiirelt plaanidesse korrektsioonid. Segasin kokku hapukooretäidise, lisasin õuntele peotäie pohli ja otsisin kapist välja mandlilaastud. 

Ja valmis sai selline mahlane krõbeda kattega kook:

Tarvis läheb:

  • Põhi:
100 g võid
2,5 dl jahu
1 spl suhkrut
noaotsaga soola
2 spl külma vett

Pudista külm või, jahu, suhkur ja sool pudiks. Lisa vesi ja sega kokku tainas. Vormi palliks ja pane tunnikeseks külmkappi.

  • Täidis:
6 õuna
1 dl pohli
2 muna
4 spl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 dl nisujahu

  • Kate:
mandlilaastud

Puhasta õunad südamikest ja tükelda või viiluta. Klopi munad suhkruga lahti ja sega omavahel kõik täidise ained.

Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad u  3cm kõrguselt tainaga. Vala peale täidis. Kõige peale puista ühe kihina mandlilaastud nii, et kogu kook on ühekordse kihina pealt kaetud.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ja siis veel 175-kraadises 15 min. Valminud kook on pealt kuldsete mandlilaastudega ja seest tahke. 
Las enne söömist jahtuda.

Ja küll ma selle preilide õunakoogini ka jõuan!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails