kolmapäev, 8. september 2010

Puravikupüreesupp

puravikupüreesupp/cream of boletus

tüümiani ja küüslauguga focaccia/focaccia with thyme and garlic

puravik/boletus

puravikupüreesupp/cream of boletus

450-500 g värskeid puravikke
1 sibul
60 g võid+veel üks spl
500 ml kanapuljongit
200 ml 35%-list koort
meresoola, värskelt jahvatatud musta pipart

Kuumuta suurel sügaval pannil või. Lisa sinna sisse tükeldatud puravikud ja hakitud sibul. Kuumuta madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni seentest eraldub mahl (ära lase ära aurata, see jääb supisse ja annab maitset) ja sibul muutub läbipaistvaks.
Püreesta saumikseriga või blenderis. Vala potti. Lisa puljong, lase keema. Lisa vahukoor, lase uuesti keema. Reguleeri vedelikukogust vastavalt oma eelistustele, kui paksu suppi tahad. Mulle meeldib paks püreesupp.
Tõsta tulelt ja sulata supisse veel üks supilusikatäis võid, mis see enam loeb kogu selle vahukoore- ja võikoguse juures, onju. Maitse ja lisa maitse järgi soola ning jahvata sisse pipart.

Kui supi kõrvale oli planeeritud ka valge vein, siis seente ja sibula kuumutamise staadiumis pätsa pudelist umbes 50 ml valget veini ja vala pannile, saad veel maitsvama supi.

Ma seekord rohkem juttu ei räägigi, jooksen metsa tagasi. Me kolisime veel linnast maale tagasi ja veame oma lapsi iga päev siit linna kooli. Kõik seente nimel.

Focaccia retsept on siin. Lisasin tainasse 1 spl tüümianilehti ja rosmariini jätsin pealt ära.

5 kommentaari:

  1. Tegin just. Imehea!!! Ainult mul oli puravikke rohkem ja panin siis ka puljongit ja koort tibake rohkem, aga tegelikult oleks neid võinud isegi vähem olla, supp jäi üsna vedel. Aga muidu superhea maitsega ja ülilihtne teha ka (va seente puhastamine muidugi ;) ).

    VastaKustuta
  2. Mitmele inimesele sellest supist jagub?

    VastaKustuta
  3. Karmen, suppi tuleb umbes 1 l, seega peaks jaguma 4-le:)

    VastaKustuta
  4. Köögikata, et päris aus olla, tuleb tunnistada, et ega ma neid seeni enne supitegu kaalunud pole, postituse jaoks hindasin silma järgi. Aga minu silm (nagu sa juba kõrvitsasupikeetmise kogemusest ilmselt tead), ei ole just grammipealt täpne:)
    Tegin uuesti. Puravikupuudust ju meil siinkandis pole;). Kaalusin: 470 g värskeid seeni, 500 ml puljongit ja 200 ml vahukoort tuli üsna paks supp. Mõnus kreemjas ja sametine! Teen paar parandust ka retsepti seentekoguse ja vedeliku lisamise koha pealt.
    Tänud veelkord siia eest. Tavapärasele soolamisele vahelduseks aurutasin seekord, super!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails