Kodune ja armas kook. Lihtne valmistada, küpseb vähese ajakuluga ja maitseb väga hea! Parim poolsoojalt ja vaniljekastmega. Kui on võimalik kasutada kodumaiseid punasekoorelisi õunu, tuleb eriti kena väljanägemisega. Jagub peaaegu terveks plaaditäieks.
Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl nisujahu
1 dl sulatatud võid (saab u 50 g-st tahkest võist)
1 dl piima
Kate:
1,5 l õunaviile, seemnekojad väljas. Koorimine sõltub õunte päritolust.
Puru:
50 g võid
1 dl suhkrut
1 dl kaerahelbeid
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
Vahusta munad suhkruga, sega ettevaatlikult vahu sisse teised põhjaained: küpsetuspulbriga segatud jahu, jahtunud sulavõi ja piim. Määri tainas õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao korrapärastes rivides tihedalt peale õunaviilud. Raputa peale purusegu. Esialgu võib tunduda, et puru on vähe, kuna sellega ei saa katta kogu kooki. Puista segu enam-vähem ühtlaste vahedega koogile, küpsedes purusegu koostises olev või sulab ja puru jaotub ühtlaselt koogile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Retsept jäi silma ja tundus õigustatult järgitegemist väärt vihikukeses "Ruokalehti" 9/06.
Proovitud! Väga maitsev aga lisaks ka soola, ja ingverit panin värsket :P
VastaKustutaminu arust on see ka hästi mõnus kodune kook. aga soola jah võiks mõne tera panna nii põhja kui katte sisse, hea soovitus!
VastaKustutaMul läks ahju. Ma ei tea aga minul tuli seda puru küll palju-palju;)
VastaKustutaSul on siin üldse siin toredaid sööke. Kas sa õuntest teedki nii vähe?
See aasta ju täitsa okei saak, peaksid just pigem õuntele keskenduma. Ei, kõrvitsake on ka väga fun!
Teiri, näed, ja lisanduski veel üks õunakook, justkui tellimise peale:)
VastaKustuta