kolmapäev, 8. september 2010

Krõbeda kaerahelbekattega õuna-plaadikook

õuna-plaadikook krõbeda kaerahelbekattega

Kodune ja armas kook. Lihtne valmistada, küpseb vähese ajakuluga ja maitseb väga hea! Parim poolsoojalt ja vaniljekastmega. Kui on võimalik kasutada kodumaiseid punasekoorelisi õunu, tuleb eriti kena väljanägemisega. Jagub peaaegu terveks plaaditäieks.

Põhi:

4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl nisujahu
1 dl sulatatud võid (saab u 50 g-st tahkest võist)
1 dl piima

Kate:

1,5 l õunaviile, seemnekojad väljas. Koorimine sõltub õunte päritolust.

Puru:

50 g võid
1 dl suhkrut
1 dl kaerahelbeid
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit

Vahusta munad suhkruga, sega ettevaatlikult vahu sisse teised põhjaained: küpsetuspulbriga segatud jahu, jahtunud sulavõi ja piim. Määri tainas õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao korrapärastes rivides tihedalt peale õunaviilud. Raputa peale purusegu. Esialgu võib tunduda, et puru on vähe, kuna sellega ei saa katta kogu kooki. Puista segu enam-vähem ühtlaste vahedega koogile, küpsedes purusegu koostises olev või sulab ja puru jaotub ühtlaselt koogile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

koduaia õunad

Retsept jäi silma ja tundus õigustatult järgitegemist väärt vihikukeses "Ruokalehti" 9/06.

4 kommentaari:

  1. Proovitud! Väga maitsev aga lisaks ka soola, ja ingverit panin värsket :P

    VastaKustuta
  2. minu arust on see ka hästi mõnus kodune kook. aga soola jah võiks mõne tera panna nii põhja kui katte sisse, hea soovitus!

    VastaKustuta
  3. Mul läks ahju. Ma ei tea aga minul tuli seda puru küll palju-palju;)
    Sul on siin üldse siin toredaid sööke. Kas sa õuntest teedki nii vähe?
    See aasta ju täitsa okei saak, peaksid just pigem õuntele keskenduma. Ei, kõrvitsake on ka väga fun!

    VastaKustuta
  4. Teiri, näed, ja lisanduski veel üks õunakook, justkui tellimise peale:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails