laupäev, 28. august 2010

Pohlavaht

pohlavaht/lingonberry mousse

Minu missioon korjata mustikatest tühjaks kõik majaümbruse metsad tuleb tunnistada läbikukkunuks. Mustikaid oli liiga palju, minul liiga vähe aega ja viitsimist ja üldse sai nende aeg järsku läbi. Fookus on nüüd mustalt punasel, sest pohlad on valmis!

Väga palju ideid, mida pohladest peale jõulumoosi teha mul just pole olnud. Mõne koogi sisse olen ka neid pannud, aga see on ka kõik. Leidsin nami-namist hea idee valmistada pohladest ja munavalgetest mõnus magustoit. Olen seda sel sügisel (ups, suvi on ju veel) teinud mitmel korral ja kõigile maitsjatele on väga meeldinud.

Pohlavaht on hapuka-mõrkja nüansiga, seega sobib hästi tugevama õhtusöögi lõpetuseks, kui midagi väga rammusat ega läägemagusat enam süüa ei taha ega jaksa. Rasva ei ole siin ju üldsegi. Kerge ja põhjamaiselt karge.

Tarvis läheb:

3 dl värskeid pohli, 1,5 dl suhkrut, 3 munavalget.

Purusta pohlad suhkruga, näiteks saumikseri abil. Lisa munavalged ja vahusta segu kuni saad heleroosa õhulise vahu.

pohlavaht/lingonberry mousse

Munavalgevaht läheb seistes vedelamaks ja kui hommikul magustoit õhtuseks maiustamiseks ette valmis teha, siis vahust palju järel pole. Seega valmista vahetult enne söömist.

Sama retsepti järgi saab pohlasorbeti. Tegevuskäik sama: pohlad suhkruga püreeks, munavalged hulka vahustada. Ainult et sorbeti jaoks pole vaja nii tugevaks vahuks lüüa, piisab kergest vahustamisest. Tee jäätisemasinaga sorbett. Või vala segu karpi ja sügavkülmuta, külmumise alguses pooletunniste vahedega kolm korda kahvli või mikseriga segades. Ka väga maitsev!

2 kommentaari:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails