esmaspäev, 21. juuni 2010

Ürdi-toorjuust

toorjuust ürtidega

Praegu, kui oma ürdid kõik täies kasvuhoos, teen seda mõnusat määret sageli. See on nüüd õigupoolest üks nii lihtne ja iseenesestmõistetav asi, et imelik kohe tast blogidagi. Kui ma järgi hakkasin mõtlema, kust see mõte niimoodi teha tuli, meenus Maarja postitus aegade hämarusest. Nii et võib-olla leidub veel keegi nagu mina, kellele on vaja teinekord lihtsate ja heade asjade avastamiseks väikest vihjet. Siin see on!

Tarvis läheb:

maitsestamata toorjuustu
hakitud meelepäraseid ürte
soola

Tuleb teha aias (või turul või poes) tiir ja võtta seda, mis tundub ürdi-toorjuustu sisse sobivat: mul tulid peenralt kaasa salvei, murulauk, till, petersell, koriander ja münt.

oma aia ürdid

Toorjuust lase toasoojas pehmeneda, seejärel sega peeneks hakitud maitseürtide ja veidikese helbelise meresoolaga (Maldon).

Leivale, saiale, grillitud seente täidiseks, köögiviljade lisandiks lihtsalt suurepärane - värskelt ürdine ja väga maitsev.

6 kommentaari:

  1. Oi, see oli meie üle-eelmise suve täielik hitt. Meie lisasime veidi võid ka. Mees just leidis selle mõned päevad tagasi mu blogist ja tellis ka sel suvel! :) Sinu pilt on muidugi imeilus, aga see jutt muutub juba klišeeks :)

    VastaKustuta
  2. Peab kiitma siinseid pilte, lausa rõõm vaadata.

    VastaKustuta
  3. Ma tegin maitsevõid samamoodi. Et siis taluvõi, hakitud ürdid ja sool-väga maitsvad variandid on mõlemad!

    VastaKustuta
  4. Ma natuke iriseks avapildi kallal. Sul on muidu nii head pildid ja asjad paigas, aga see rabarbripilt... see ei lähe mitte. Rabarbrist saab teha palju õrnema ja huvitavama pildi. Nagu rabarbrivein...

    VastaKustuta
  5. lepapoiss, seda ma ootasin!:)))
    selles mõttes,et irin on väga teretulnud ja ega ma ise ka selle päisega rahul pole.Niipea kui miski parem rabarbripilt tekib, vahetan välja.Aga rabarbrivein...ehh. seda maitseks isegi.

    VastaKustuta
  6. no ma pole saanud veel sobivat pärmi, et puhast rabarbrit teha. aga loodan siiski "teise noppimisega" saada veel rabarbrit. kui õnnestub, siis pakun hea meelega. praegu mõned pudelid eelmise aasta tegu järel, kus põhiliseks komponendiks õun, maitseks ja värviks aroonia ja rabarber lisaks. kui ma rabarbri harvesteerimise käigus mõne sobiva motiivi leian, võin pakkuda ise ka pilti.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails