kolmapäev, 12. mai 2010

Mango-kookospiimajäätis granadilliga

Mango-kookospiimajäätis granadilliga

Ütlen kohe ausalt välja, et kondenspiima baasil jäätistest on mul hetkel isu täis. Neid on nüüd tehtud ja söödud päris palju. Rannahooaeg ka ähvardavalt lähedal ja... Mitte et see viimane asjaolu nüüd takistaks mul mõnusaid lehttainapõhjaseid pirukaid ja prantsuse šokolaadikooki nautimast, aga jah, seekord tegin jäätise kookospiimast. Väga maitsev, suvine ja mõnus jäätis. Eksootilise lõunamaareisi maitsega.

Tarvis läks:

1 purk (360 g) Nopri vahukoort
1 purk (400 g) East End mangopüreed
1 purk (400 g) kookospiima
2 spl sidrunimahla
3 spl kookoshelbeid (võib ka ilma)
+
igale portsule pool granadilli. Kaubamaja toidupoest saab muide tükikaupa kirge - paki peale on kirjutatud "Passion" :)

Vahusta koor pehmeks vahuks. Sega mangopüree, kookospiima, sidrunimahla ja kookoshelvestega. Valmista jäätisemasinaga jäätis.
Masinata tehes vala segu kaanega karpi ja pane sügavkülma. Sega korralikult läbi tunniajaste vahedega 3 korda ja lase siis lõplikult külmuda. Tekstuur ei tule nii kreemjas ja ühtlane kui masinaga külmutades, aga sellega tuleb paratamatult käsitsi tehes arvestada, Samas, korralikult segades või kui veel pole liiga külmunud, mikserdades, ei jää jääkristallid kuigi suured.

Mango-kookospiimajäätis granadilliga

Serveerimiseks võta karp pool tundi enne söömist välja. Kraabi igale jäätiseportsule granadillipooliku seest peale maitsev sisu.

7 kommentaari:

  1. Väga lahe! Mind on viimasel ajal haaranud lausa kookospiima vaimustus. Jäätisesse pole seda veel lisanud, nüüd tahan küll proovida.

    VastaKustuta
  2. Väga hea mõte. Ma just eelmisel nädalal, kui lõpetasin kondenspiimaga tehtud mangojäätist, mõtlesin, et peaks vahelduseks millestki muust jälle jäätist tegema. Nüüd on põhjust kookospiima proovida.

    VastaKustuta
  3. See sama jäätis, millega Sa meid eile kostitasid, oli väga maitsev. Mõnusalt kerge ja õrna kookosemekiga. Ma kohe pidin teise portsu ka küsima :)

    VastaKustuta
  4. Aet, mul on hea meel,et sulle maitses ja eriti hea meel, et Aneele ka meeldis:)

    VastaKustuta
  5. Imemaitsev tuli ja suviselt mõnus!

    Riina ja Elisabeth

    VastaKustuta
  6. Oeh, Mari-Liis. Ausõna, kui ma eelmisel nädalal oma kookospiima-mangojäätist tegin, siis ei tulnud mõttesegi Sind kopeerida. Lihtsalt kodus polnud suhkruta kondenspiima, magusat kondenspiima ei tahtnud võtta ja siis haarasin hoopis kookospiima järele.
    Nüüd selgub, et mälu mul kehv (või silmnägemine?) ja leiutasin jalgratast :O

    VastaKustuta
  7. naljatilk, Pille:) See peaks küll üks imeinimene olema, kellel kõikide blogijate kõik postitused meeles ja silme ees püsivad.
    Mina kopeerin muuseas Sind pidevalt: täna näiteks hakkan tegema koldskåli ja namist mandli-beseerulli vaarikatega:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails