esmaspäev, 23. november 2009

Kruubipuder krõbeda toorsalaamiga


Kaksikutel oli tarvis muusikaõpetuseks meisterdada mingi pill, millega saab rütmi teha. No täideti siis erinevaid anumaid tühjadest maitseainepurkidest üllatusmuna plasttotsikuteni - köögikapist leitud kruupidega! KRUUPIDEGA! Mul oli täiesti meelest läinud, et nad seal on ja et kruubid üleüldse maamuna peal olemas on.
See viga tuli parandada ja hautasin ahjus malmpotis lihtsa sõmera kruubipudru, millele lisasin tavapärase peekoni asemel ahjus krõbedaks kuivatatud toorsalaami "tšipsid"- need oma punase, krõbiseva, soolase ja vürtsise olemusega sobisid pehmete kruupidega kenasti kokku.

Tarvis läheb:

3 dl odrakruupe
6 dl kuuma vett
50 g võid
soola
50 g toorsuitsusalaamit

Pese kruubid sõelal kuuma voolava vee all läbi. Sulata pannil 25 g võid ja kuumuta kruupe selles 2-3 min. Pane kruubid ahjupotti, vala üle kuuma veega ja lisa soola. Sega kergelt läbi ja hoia potti kruupidega ahjus 180 kraadi juures umbes 1, 5 tundi- niikaua, kuni kogu vesi on imendunud ja kruubid pehmed. Vahepeal segada pole vaja.
Võta pott ahjust ja lülita ahi välja. Sega kruupide sisse ülejäänud 25 g võid. Kui ahi on jahtunud umbes 150 kraadini, tõsta ahju küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laotud salaamid. Hoia salaamisid jahtuvas ahjus umbes 20 minutit- rasv sulab välja ja vorstid kuivavad mõnusateks krõpsudeks.
Tõsta puder taldrikutesse ja pane peale salaamikrõpsud.

Mina kasutasin Nõo Tarbatu toorsalaamit, aga sobivad ka muud. Chorizoga tuleks ka väga mõnus.

Aga jah, kruubipuder on hea.

Edit 27.11.2009. On selgunud, et mõnes ahjus võib kruupe ja vett 1:2 võttes vesi poole küpsemise pealt otsa saada. Nii et kontrollige peale esimest 45 min igaks juhuks ja kui tõesti vett pole, lisage!

4 kommentaari:

  1. Mu Noral on mänguasjakastis tühi plastpudel, mis täidetud punaste läätsedega. Üsna menukas lelu on :)
    Mul on ka kindel plaan täna õhtusöögiks kruubiputru teha väikese mugandusega - Thredahlia ajas eile õhtul isutama (ja täna hommikul nähtud Sinu postitus ainult kinnitas seda soovi).

    VastaKustuta
  2. Lasin suurematel meie pesamunale ka kruupidest "kõristi" teha: hetkel on see tegijam lelu kui kõik tšikod ja fišerpraisid kokku:)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka just nädalapäevad tagasi orsotot, nagu ma selle toidu nimetasin. Segasin sisse sulatatud kitsejuustu ja lisandiks Chorizo tšipsid. Olin vägagi rahul ja umbes sama üllatunud, kui sina, kui sulle kruubid meenusid:) Aga põhimõtteliselt on sul õigus aus malmpotis haudunud kruubipuder on tore toit, järgmine kord teen:)

    VastaKustuta
  4. Piret, tänases Ekspressis sinu kirjeldatuga väga sarnane Roman Z. orsoto :) Seal kõrvits ka veel lisandiks.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails