
- juba mainitud mikroobe hävitav antibakteriaalne toime
- vererõhku alandav
- kurguvalu leevendav
-söögiisu suurendav (no mulle meeldiks vastupidine toime rohkem muidugi, aga see selleks)
-kasutatakse põiehaiguste puhul
-veresoonte elastsust suurendav
-tänu antiseptilisele toimele kasutatakse välispidiselt haavade ravimisel
-jõhvikamorss kustutab palaviku korral hästi janu ja nagu bio.edu.ee lehel armsasti öeldud, teeb haigetel tuju paremaks! Mida veel ühelt marjalt tahta!
Üks moodus jõhvikaid nägu krimpsutamata süüa on veeretada neid tuhksuhkrus. Valmistada saab seda kas munavalgega või ilma. Me teeme peamiselt ilma- kuna jõhvikate veeretamisega tegelevad meil lapsed, siis on niimoodi vähem pläkerdamist (= mul vähem koristamist ja pesemist).
Esimene moodus: lamedale taldrikule või vaagnale tuleb raputada kiht tuhksuhkrut, ja niiskeid jõhvikaid selles veeretada. Vesihoidisest võetud jõhvikatega on eriti mugav niimoodi toimetada, neid ei pea siis enne kuivatama .
Teine moodus: kasta jõhvikad kausis lahtiklopitud munavalgesse ja siis veeretada tuhksuhkrus. Enne munavalgesse kastmist peavad jõhvikad olema kuivad.
Esimesel juhul jääb tuhksuhkruglasuur pehmem, tolmjas; teisel juhul krõbe koorik. Mõlematmoodi on väga maitsvad! Ja ilusad.
Vaata ka: jõhvikakissell
Vaata ka: jõhvikakissell
Meil ka samal päeval õhtuseks nosimiseks jõhvikad tuhksuhkrus :)
VastaKustuta