neljapäev, 26. november 2009

Guacamole


Ärgu nüüd tex-mex köögi andunud fännid minuga pahandagu selle näkileiva pärast siin pildil. Muidugi on "õige" süüa guacamolet maisilaastudega, aga ka niimoodi on mucho maitsev. Rukkimaitse harmoneerub uskumatult hästi küüslauguse tsitrusehõnguga avokaadoga.

Ülilihtsalt kokkusegatava, tervisliku ja maitsva guacamole retsept:

2 avokaadot
1 spl sidruni- või laimimahla
2 küüslauguküünt
soola, pipart



Purusta kahvliga avokaado viljaliha. Siinkohal peab märkima, et hea guacamole saab küpsetest avokaadodest. Nii et enne ostmist tuleks näpuga avokaado koort vajutada ja veenduda küpsuses. Piserda roheline mass üle sidruni- või laimimahlaga. Sega hulka purustatud küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Kõige ilusam ja maitsvam kohe serveerides; tsitruselise mahl küll aeglustab avokaado tumenemist, aga mitte lõputult-järgmiseks päevaks guacamolet ette teha pole mõtet.

6 kommentaari:

  1. Huvitav! Ise teen sama asja kodujuustuga (Mumuu 4%)Praegusel ajal asendamatu ja samas ka väga maitsev.

    VastaKustuta
  2. Aitäh hea idee eest! Olingi just tüdinenud tavalistest leivakatetest, seega proovin selle retsepti lähiajal kindlasti järgi :)

    VastaKustuta
  3. Ciao Mari - Liis, tulin sinu nurgakest uudistama ja ennae, esimene asi mille otsa sattusin "crema di Avocado", creem mida ammu juba teha tahtsin kuid pole joudnud retsepte otsida. :)Korraldame tihti sopradega uhiseid ohtusooke ja tradistsioonilised kiired pastatoidud, nagu siin tavaks, on jubedamalt ara tuudanud. Hakkan konservatiivsetele itaallastele midagi muud tasa tasa pakkuma. :)Aitah! Victoria - Roma

    VastaKustuta
  4. Mari-Liis, Sa ajasid mul guacamole isu peale, olen suur avokaadofänn. Tegin täna siis selle teoks, väikeste omapoolsete täiendustega - ma miksisin Mehhiko ja Itaalia köögi ehk riivisin guacamole sisse parmesani :) Väga maitsev sai; sõin koos krõbedaks röstitud Rukkipalaga (Eesti köök ka lisaks).

    VastaKustuta
  5. Mina lisan tihti guacamole sisse sinihallitusjuustu.

    VastaKustuta
  6. tomatit võiks ka panna, kui meeldib-koorituna ja seemned väljas, et siis viljaliha ainult. Aga seda siis suvel:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails