kolmapäev, 21. oktoober 2009

Peekoni, sibula ja kukeseentega praetud kartulid

See ei ole nüüd mingi "päris" retsept ega toidutegemisõpetus, kartuleid praadida oskab omaenda tarkusest isegi minu muidu väga armas, aga köögist üldiselt kauge kaarega mööda käiv gümnasistist hilisteismeline.  Aga ma lihtsalt pean oma maitseelamust jagama, no nii hea oli!

Võta malmpann ja aja see kuumaks. Nirista sinna natuke mahedamaitselist toiduõli (näiteks eestimaist rapsiõli) ja lase see ka kuumaks. 
Kuuma õlisse laota särisema kvaliteetse suitsupeekoni ribad. Ma kasutasin HK Amerikan Pekoni-nimelist Rootsi päritolu sealihast valmistatud peekonit, 170 grammine pakend. 
Kui peekon on minutit paar praadinud, rasva välja ajanud ja hakkab krussi tõmbuma, lisa paar viilutatud sibulat. Prae sibulaid koos peekoniga minutijagu. Lõhn on juba fantastiline!
Lisa pannile toored viilutatud kartulid-mul läks roa sisse 7 kartulit. Soovitan väga eriti maitsvat punasekoorelist sorti Laura. Supermarketite kohta ei oska öelda, kuna sealt üldjuhul kartulit ei osta, aga turul on täitsa saadaval.
Lisa maitse järgi sool ja pipar. Sega kõik pannilolev ilusasti läbi ja prae, kuni kartul on peaaegu pehme. Panin vahepeal natukeseks kaane ka peale, see kiirendab protsessi. Aga siis võtsin jälle pealt ära, muidu hakkab toit liiga hauduma ja see ei ole hea. 
Ja kui kartul on kohe-kohe pehme, lisa kukeseened. Et värskete kukeseente aeg on läbi, kasutasin juba selleaastast hoidisepurki-kukeseened omas mahlas. Kuumuta veel paar-kolm minutit, puista peale rohkelt hakitud tilli ja imeline hõrgutis on valmis söömiseks.
Juurde lõikasin viilakad omaküpsetatud rukkileivast ja tegin värskekurgisalati Nopri Talumeierei hapukoorega, mis on eriliselt maheda maitse ja kreemja koostisega. Joogiks oleks parim klaas mõnusat külma õlut. Lastele ja imetavatele emadele kali:)

1 kommentaar:

  1. Ma muudkui loen ja imestan, kuidas sa suudad nii lihtsast asjast sellise hõrgutise teha :P Ja kui ilusti sa sellest veel kirjutad :)))))

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails