
Mõni aeg tagasi märkasin Pireti blogis mangojäätist ja võtsin taas plaani seda ise ka teha. Siis peagi ilmus mangojäätise retsept ka nami-namisse. Võtsin veelkord plaani seda ise ka teha. Ja lõpuks tegingi!
Minu jäätis valmis ilma jäätisemasinata. Tulemus oli pehme, kreemine ja ühtlane. Ülilihtne valmistada, väga maitsev. Vaja läheb ainult nelja koostisosa:
1 purk mangopüreed*,
1 purk suhkruga kondenspiima
400 ml 35%-list koort
2 spl laimi- või sidrunimahla (ei ole kohustuslik)

Vahusta koor pehmeks vahukooreks. Sega hulka toasoe kondenspiim ja vahusta korra veel läbi. Lisa mangopüree ja laimi- või sidrunimahl. Sega hoolega kogu mass ühtlaseks. Maitse. Ära liiga palju maitse, jäta midagi külmutamiseks ka! :) Kui tunned, et jäätis võiks olla veidi hapukam, lisa tsitrusemahla. Vala segu sobivasse anumasse- näiteks plastkarp, mis mahutab veidi üle 1 liitri. Kasuta pigem madalat ja laia kui kõrget ja kitsast nõud, siis külmub jäätis kiiremini ja ühtlasemalt.
Jääkristallide tekke vältimiseks võiks jäätuvat segu segada. Ma teen seda 3 korda: kõigepealt tunni pärast mikseriga, siis poole tunni pärast kahvliga ja veel poole tunni pärast kahvliga.
Lase lõplikult külmuda.
Kodutehtud jäätis on sügavkülmast võttes väga kõva. Seega võiks ta võtta 15-20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja.
*Vihjeks mangopüree kohta, et väga hea ja sobiv jäätiseteoks on East End mangopüree, mis sisaldab 92% Alfonso mangot. Müügil näiteks Tallinnas Stockmannis, Piprapoes, NOP-is.
Ma lähen ja otsin nüüd selle mangopüree kapinurgast jälle välja :P
VastaKustutama nüüd tahan seda jäätist, ja kohe!
VastaKustuta