neljapäev, 3. detsember 2009

Mangojäätis

Olen mangost teinud sorbetti. Mangopüree, munavalge, tuhksuhkur, laimimahl, limoncello. Väga maitsev. Võtsin siis plaani teha ka mangojäätist.
Mõni aeg tagasi märkasin Pireti blogis mangojäätist ja võtsin taas plaani seda ise ka teha. Siis peagi ilmus mangojäätise retsept ka nami-namisse. Võtsin veelkord plaani seda ise ka teha. Ja lõpuks tegingi!
Minu jäätis valmis ilma jäätisemasinata. Tulemus oli pehme, kreemine ja ühtlane. Ülilihtne valmistada, väga maitsev. Vaja läheb ainult nelja koostisosa:

1 purk mangopüreed*,
1 purk suhkruga kondenspiima
400 ml 35%-list koort
2 spl laimi- või sidrunimahla (ei ole kohustuslik)


Vahusta koor pehmeks vahukooreks. Sega hulka toasoe kondenspiim ja vahusta korra veel läbi. Lisa mangopüree ja laimi- või sidrunimahl. Sega hoolega kogu mass ühtlaseks. Maitse. Ära liiga palju maitse, jäta midagi külmutamiseks ka! :) Kui tunned, et jäätis võiks olla veidi hapukam, lisa tsitrusemahla. Vala segu sobivasse anumasse- näiteks plastkarp, mis mahutab veidi üle 1 liitri. Kasuta pigem madalat ja laia kui kõrget ja kitsast nõud, siis külmub jäätis kiiremini ja ühtlasemalt.
Jääkristallide tekke vältimiseks võiks jäätuvat segu segada. Ma teen seda 3 korda: kõigepealt tunni pärast mikseriga, siis poole tunni pärast kahvliga ja veel poole tunni pärast kahvliga.
Lase lõplikult külmuda.
Kodutehtud jäätis on sügavkülmast võttes väga kõva. Seega võiks ta võtta 15-20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja.

*Vihjeks mangopüree kohta, et väga hea ja sobiv jäätiseteoks on East End mangopüree, mis sisaldab 92% Alfonso mangot. Müügil näiteks Tallinnas Stockmannis, Piprapoes, NOP-is.

2 kommentaari:

  1. Ma lähen ja otsin nüüd selle mangopüree kapinurgast jälle välja :P

    VastaKustuta
  2. ma nüüd tahan seda jäätist, ja kohe!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails