kolmapäev, 9. september 2009

Kukeseene-suvikõrvitsa kotletid


...ehk hakkame lõpetama, hakkame lõpetama! Kukeseenehooaega nimelt. Eile laekusid turult minu kööki enam mitte just kõige kaubanduslikuma väljanägemisega kukekad. Maitse on muidugi endiselt hea, aga suured lahmakad olid ja mitte enam nii krõmpsud kui kuu aega tagasi. Tegin neist koos külmkapis oma 15 minutit kuulsust ootava suvikõrvitsaga maitsvad kotletid. Praadimine võttis küll oma aja, aga tulemus oli seda väärt.

Tarvis läheb:
  • 300 g hästi peeneks hakitud kukeseeni
  • 1 keskmine jämeda riiviga riivitud suvikõrvits
  • 1 sibul, ka riivitud
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1 dl nisujahu
  • 3 muna
  • peotäis hakitud tilli
  • 1,5 tl soola
  • pipart (valget või musta)
  • praadimiseks õli, ma kasutasin rapsiõli

Klopi munad lahti ja sega omavahel kõik koostisained.

Aja pannil õli kuumaks ja prae selles lamedad pannkoogilaadsed pätsikesed- umbes 5 minutit ühelt ja 5 teiselt poolt, kuni nad on pealt pruunikas-kuldsed ja seest küpsed.

Süüa tuleks kindlasti kuumalt. Headeks lisanditeks on näiteks hapukoor ja praegused magusad-mahlased soola-pipraga ülepuistatud tomatid.

8 kommentaari:

  1. Mida mõista 15 minutit kuulsust ootava suvikõrvitsana?

    VastaKustuta
  2. Anonüümne: ma sõnastan selle ümber nii, et "suvikõrvits ootas oma hetke". Tegelikult väljend "15 minutes of fame" pärineb Andy Warholilt ja see on muutunud popkultuuris sagedasti kasutatavaks klišeeks staarikeste kohta, kes on meedia tähelepanuobjektid väga lühikest aega ja seejärel nad unustatakse, nagu neid poleks olnudki..
    Ütleme nii, et selle suvikõrvitsa eksistentsi kõrghetk oligi saada toiduks ja seda just ta seal kapis ootaski. olemas:D:D
    Loodan, et väljendusin arusaadavalt, ma kipun mõnikord liiga pikka ja segast juttu ajama :)

    VastaKustuta
  3. Ahvatlev kooslus! Tundub, et minugi kõrvits tahab oma minutid särada:)

    VastaKustuta
  4. Tupsu: ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei söö seeni:D See lihtsalt pole võimalik.

    VastaKustuta
  5. Kuna metsast leiab juba hulganisti puravikke, siis mina prooviks neid kotlette täna teha puravikkudega. Olen puravikud juba pannil läbi kuumutanud, nüüd hakin peeneks ja toimin Sinu retsepti järgi. Vaatame, mis välja tuleb.

    VastaKustuta
  6. Kuidas õnnestus? Kindlasti oli väga maitsev.
    Saime ise ka täna mõned ilusad puravikud lisaks suurele hunnikule pilvikutele, puravikest sai seekord risoto.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails