Reede, 26. juuni 2009

Värsked soolakurgid


Minu lapsepõlve suved möödusid Pärnus. Hommikul enne randaminekut turul käies osteti meile, lastele, suurest tünnist värske soolakurk näpu vahele nosimiseks. Ma mäletan isegi seda maameest, kelle käest me tavaliselt ostsime-ta keeras kurgi meile poolest saadik paberisse, et me oma näppe märjaks ei teeks. Ja ehkki osteti ka värskusest pakatavaid tumepunaseid rediseid, kimbuga saledaid magusaid porgandeid, päikeselt pai saanud maasikaid ja tükike kärjemett - miski ei trumbanud üle seda ühtainukest krõmpsuvat soolakat kurki. Ja päike paistis ALATI.

1-1,5 kg väiksemaid krõmpse värskeid avamaakurke
4-5 küüslauguküünt
peoga mustsõstralehti
tillivarsi ja -õisikuid ka peotäis
1 l vett
3 spl jämedat meresoola

Ladusin klaaspurki kihiti kurgid , mustsõstralehed, tilli ja väiksemaks lõigatud küüslauguküüned.
Lasin vee keema ja lahustasin selles meresoola. Valasin kuumalt kurkidele.
24 tunni pärast juba saab süüa.

2 kommentaari:

  1. oi need kurgid kuluksid praegu marjaks ära...

    VastaKustuta
  2. Proovisin järgi, esimene kord tulid minu jaoks pisut soolased. Teisel katsel 3 spl soola ning paar tšillikauna. Superluks!!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails