Reede, 19. juuni 2009

Rabarbri-kohupiimakook


Tundub, et see poja 4-kuuseks sünnipäevaks küpsetatud kook jääb ka sellekevadise rabarbrihooaja luigelauluks. Mitte et rabarbrid otsas oleksid, aga noh, olgem ausad-kaua võib! Tahaks juba maasikaid mustikaid, sõstraid ja tikreid :)
Aga hooaja lõpetuseks siis midagi eriti maitsvat:

Koogipõhi:

2 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
50 g võid
1 muna
0,5 dl maitsestamata jogurtit
Sega omavahel kõik kuivad ained, näpi võiga pudiks. Lisa muna ja jogurt, sega käsitsi ühtlane taigen. Suru taigen 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidis:

6 keskmist rabarbrit (ma pean hankima köögikaalu!-no mis keskmist?)
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g magusat vanillikohupiima
2 muna

Sega tükeldatud rabarbrid suhkruga, sega kõik täidiseained omavahel.
Vala täidis põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Eriti hea on järgmisel päeval, külmast võttes.

2 kommentaari:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails