pühapäev, 6. september 2009

A ehk pohla-valge šokolaadi tort

Aabits, astrid, algus - 1. septembril alustasid kaks minu pere liiget oma elu esimest kooliaastat.


Tarvis läheb :

  • 2 plaadibiskviidist šablooni järgi välja lõigatud tordipõhja
  • Valge šokolaadi kreemi
  • Pohlamoosi
  • Värskeid pohli
  • Valget šokolaadi ja mandlilaaste kaunistamiseks
  • (Tähestiku-kummikomme)

Tordipõhi:

8 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad heledaks kohevaks jahuks. Sega omavahel kuivained ja lisa munavahule. Tee seda ettevaatlikult, metall-lusikaga alt üles tõstes, et vahu struktuuri mitte lõhkuda.
Jaga tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni põhjad on pealt kuldsed ja seest läbiküpsenud. Lase jahtuda. Biskviitpõhja retsept on pärit nami-namist.

Kreem:

200 g valget šokolaadi
500 g 5%-st maitsestamata kohupiimapastat
200 ml 35%-st koort

Sulata vesivannil šokolaad. Vahusta koor. Sega omavahel kohupiimapasta ja sulatatud šokolaad, vahusta kergelt. Sega juurde vahukoor.

Lõika šablooni järgi tordipõhjadest välja 2 kujundit.Laota ühele neist pohlamoosi - ära koonerda, hapusus tuleb magusa kreemi kõrval tordi maitsele ainult kasuks. Pohlamoosile laota umbes sentimeetri paksuselt kreemi. Aseta õrnalt peale teine biskviit, ära suru. Määri peale jälle pohlamoosi ja kreemi. Kata kreemiga ka tordi küljed.

Kaunistamine

Riivi peale valget šokolaadi. Küljed kata mandlilaastudega. Lao värsked pohlad tordi äärtesse. Hoia torti vähemalt paar tundi enne serveerimist külmas, et pohlamoos jõuaks biskviiti imbuda ja valge šokolaadi kreem tahkuda.


Mina arvasin, et sai ilus küll, aga päevakangelaste kindel soov oli laotada tordile veel tähe- ja numbrikujulisi kummikomme. Minu jaoks keerati tort sellega muidugi väheke üle võlli, aga kuna nad keeldusid tol hetkel pidamast igasuguseid esteetikateemalisi vestlusi, andsin järele."Kahed" praagiti välja, kaks "viite" leidsid aga tordil ja loodetavasti edaspidi ka päevikutes oma koha:)


2 kommentaari:

  1. Elisabethil jookseb suu vett...
    Kuna meil maja ümber ka natuke punaseid pohli sambla sees särab, siis tuleb selle tordi tegemine lähipäevil ette võtta
    Riina

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails