laupäev, 11. juuli 2009

Roosiline rullbiskviit


Selle koogi puhul on tegelikult tegemist lihtsa rullbiskviidiga, mis metsamarjade ja suhkrustatud roosi õielehtedega kaunistatult sai üsnagi külluslik, lausa tort! Et aga peale vahukoore rasvainet koogis peaaegu polegi, on ta samas suvine ja kerge.

Biskviit:
5 muna
5 spl suhkrut
5 spl jahu

Täidis:
20o ml 35% koort
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl metsmaasikajogurtit
1 banaan
2 dl metsmaasikaid

Kaunistuseks:
metsmaasikaid, mustikaid, roosi õielehti


Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega õrnalt sisse jahu. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Kummuta biskviit ahjupaadilt teisele küpsetuspaberile ja eemalda küpsetamisel kasutuses olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest. Keera biskviit koos küpsetuspaberiga rulli ja lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa 2 dl metsmaasikajogurtit, kahvliga purustatud banaan ja terved metsmaasikad. Määri täidis jahtunud ja lahtikeeratud biskviitpõhjale. Keera rull fooliumisse ja lase vähemalt 1 tund külmkapis seista.
Täidist jäi enne üle. Määri ülejäänud täidis külmkapist võetud rullbiskviidile ja kaunista metsmaasikate, mustikate ja suhkrustatud roosi õielehtedega.




P.S. Risto ja Viiu - kook sai tehtud teie küllatulekuks, aga kuna see lükkus edasi, pistsime ta ise pintslisse ja teie peal katsetame siis midagi muud:)

4 kommentaari:

  1. Oi, see roosiõite kasutamine on hea mõte!!!

    VastaKustuta
  2. aga kuidas neid roose suhkrustatakse? või on saladus?;)

    VastaKustuta
  3. no mis saladus, vernanda, see ka olla saab:D
    Esiteks muidugi peaksid söömiseks tarvitatavad roosid olema keemiavabalt kasvatatud-poeroosiga vast pole mõtet möllama hakata:) Ja paremad on tugevasti lõhnavad. Munavalge tuleb nõrgalt vahtu ajada ja roosi õielehed ükshaaval sealt kumera poolega läbi kasta. Ma kasutasin selleks pintsette. Saab ka nii, et pintseldad munavalgega õielehtede (või ka terve nupu, miks mitte!) kumera poole kokku. Siis sõelud peale tuhksuhkru ja jätad 24 tunniks küpsetuspaberile kuivama.Valmis.

    VastaKustuta
  4. Oi, kui ilus pilt rullbiskviidist, see keskmine just! Biskviit ise näeb ka väga õhuline välja ning suhkrustatud roosi õielehed on väga lahe idee.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails