reede, 29. mai 2009

Nõgesepannkoogid



Nõgesed, mida süüa, peavad olema noored, nagu praegu kevadel näiteks. Kesksuvised enam ei kõlba

Kõigepealt tuleb ette valmistada nõgesed. Pese lehed voolava vee all ja kupata rohkes vees paar minutit, rohelise värvuse säilitamiseks kalla kohe sõelal rohke külma veega üle, lase nõrguda ja pigista käega kuivaks. Peenesta nõgesemass köögikääridega või lõikelaual noaga.

Siis võib hakata tainast tegema (taignaretsept pärit Maire Suitsult):
5 dl jahu, 2 tl soola, 0,5 tl söögisoodat, 2 muna, 5 dl hapupiima, petti või keefiri, 4 sl sulatatud võid, 1,5 dl peenestatud kupatatud nõgesemassi.

Vahusta toasoojad munavalged pehmeks vahuks. Sega sulatatud ja jahutatud või munarebudega läbi ning lisa valitud vedelik. Teises kausis sega hästi läbi kõik kuivained. Kalla vedel segu ühtlase joana jahusegu hulka, samal ajal aeglaselt segades. Järgmisena sega juurde nõges, viimasena kalla peale munavalgevaht ja tõsta lusikaga alt ülespoole taina hulka.Prae väikesed lusikakoogid piisavalt madalal kuumusel, et nad seest tooreks ei jääks.Söö kuumalt omaette toiduna või koos rohelise salatiga või supi kõrvale näiteks. No ja kui nõgeseid ei saa (liiga rohitud aed või pole parasjagu kevad), kõlbab suurepäraselt ka spinat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails