tag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post5764042402833829244..comments2023-07-13T12:34:39.747+03:00Comments on Siit nurgast ja sealt nurgast: Bolognese kasteMari-Liishttp://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-37171733123703212162010-03-23T23:04:06.009+02:002010-03-23T23:04:06.009+02:00Reet :DReet :DMari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-48209904769206900832010-03-23T22:55:51.092+02:002010-03-23T22:55:51.092+02:00põhjalik arutelu tõesti. aga mina tean igatahes se...põhjalik arutelu tõesti. aga mina tean igatahes seda, et see pasta bolognese, mida mina väsitava võttepäeva vahepalaks sõin, oli tõenäoliselt pärit just siit Mari-Liisi vahvast blogist ja et see maitses väga hästi! nagu ka kõik muudki asjad. aitäh, kõht täis! ;)<br /><br />"külm on" kunstnik. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-24069534427947604662010-03-17T08:36:52.935+02:002010-03-17T08:36:52.935+02:00:D:DMaarjahttps://www.blogger.com/profile/08682194491592450708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-39802767206670143892010-03-16T11:25:30.595+02:002010-03-16T11:25:30.595+02:00Järgmisena võiks samasuguse pühendumusega näiteks ...Järgmisena võiks samasuguse pühendumusega näiteks mannapudru juuri ja autentsust taga ajada :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-31766588594051050672010-03-15T22:14:54.069+02:002010-03-15T22:14:54.069+02:00hullud moorid. nüüd jääb ära oodata ainult, kui de...hullud moorid. nüüd jääb ära oodata ainult, kui delfi või õhtuleht selle avastab. või veel parem, vikipeedia.vahterliinahttps://www.blogger.com/profile/02430935156909441614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-24372476323286190142010-03-15T18:58:36.914+02:002010-03-15T18:58:36.914+02:00:-D
just. kusjuures ma olen kuulnud, et sealkandis...:-D<br />just. kusjuures ma olen kuulnud, et sealkandis kasvavad tomatid hoopis puu otsas.Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-41536948699409939932010-03-14T21:46:07.907+02:002010-03-14T21:46:07.907+02:00Mari-Liis :))))
Lõpuks on nüüd tõde jalule seatud....Mari-Liis :))))<br />Lõpuks on nüüd tõde jalule seatud.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-29729940951978665502010-03-14T11:08:52.437+02:002010-03-14T11:08:52.437+02:00Tegelt bolognese on tulnud India ookeani lääneosas...Tegelt bolognese on tulnud India ookeani lääneosast, Tansaaniast, Mafia saarestikust. Algselt pakutii seda Mafia saarestikku röövretkedele saabunud Madagaskarilt pärit Sakalava hõimu kannibalide poolt valmistatuna kohaliku elanikkonna lihast, kaste valmistati kookospalmi viljadest.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-70498868581657175422010-03-14T10:56:11.596+02:002010-03-14T10:56:11.596+02:00tõepoolest, kust nad siis tulevad :)tõepoolest, kust nad siis tulevad :)Maarjahttps://www.blogger.com/profile/08682194491592450708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-41303703361591834042010-03-09T11:50:38.736+02:002010-03-09T11:50:38.736+02:00see bolognese/con ragu on sama teema, mis pizza na...see bolognese/con ragu on sama teema, mis pizza napoletana/margheritaga, aga mõte jääb jah samaks.Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-42259076811199225352010-03-09T10:54:08.310+02:002010-03-09T10:54:08.310+02:00Mina liitun ka Itaalia päritolu kinnitava seltskon...Mina liitun ka Itaalia päritolu kinnitava seltskonnaga. Ainult eda oleme õppinud, et Itaalias ära küsi mitte Bologneset, vaid pasta peab olema "con ragù", siis saab ka itaallane aru. Minu autentse itaalia toidu raamatus valmistavad seda kastet Simili õed Bolognast ning kasutavad seda lasagna vahele panemiseks. Retsept üsna sarnane Mari-Liisi omaga, sisse läheb veel peenestatud kanamaks.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-79540110132145642792010-03-08T18:49:09.047+02:002010-03-08T18:49:09.047+02:00Veel üks asjalik allikas, mis samuti kinnitab kast...Veel üks asjalik allikas, mis samuti kinnitab kastme päritolu :) <br />http://italianfood.about.com/od/meatsauces/r/blr1708.htmKatrinhttps://www.blogger.com/profile/05096599240766809526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-91526954227142223192010-03-08T10:19:58.855+02:002010-03-08T10:19:58.855+02:00Naljatilgad :-) Bolognese kaste on nii itaalia ku...Naljatilgad :-) Bolognese kaste on nii itaalia kui veel olla saab. Lahkhelid algavad sealtmaalt, kus ameeriklased hakkasid b kastet spagettidega segama - itaallane ei paneks kunagi paksu lihast kastet õhukese spagetiga kokku. Nii et spagetibolognese mingite lihapallidega on tõesti rohkem leedi ja lontu leiutis :-)Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-37447060323392999042010-03-07T19:48:13.192+02:002010-03-07T19:48:13.192+02:001982 la delegazione di Bologna dell'Accademia ...1982 la delegazione di Bologna dell'Accademia Italiana della Cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragù bolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo.<br /><br />On ikka Bolognast küll.<br />KristelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-71761169322021467702010-03-07T13:42:51.594+02:002010-03-07T13:42:51.594+02:00no näed sa siis Leelo, mis kõik selgub:) mina olen...no näed sa siis Leelo, mis kõik selgub:) mina olen seni näinud ainult itaalia ja Bologna päritolule viitavaid (kui üldse mingile päritolule viitavaid) retsepte ja kirjeldusi. Näit esimese ettejuhtuvana kasvõi wikipedia: Bolognese sauce (ragù bolognese in Italian, also known by its French name sauce bolognaise) is a meat-based sauce for pasta originating in Bologna, Italy. Itaalia köögi raamatutest ei saa praegu vaadata, kui kodus olen, siis huvi pärast vaatan.<br />On kuidas on tõesti, maitseb ta igaljuhul hästi:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-62098244735933011382010-03-07T13:29:33.387+02:002010-03-07T13:29:33.387+02:00pasta bolognese ei ole kohe kindlasti Bolognast! i...pasta bolognese ei ole kohe kindlasti Bolognast! itaallased ei peagi seda oma rahvustoiduks, tapselt nagu ka tiramisu'd mitte. aga maitseelamusi see ei riku, kas pole ;)Leelonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-698743489091771052010-03-07T10:42:08.659+02:002010-03-07T10:42:08.659+02:00Liilia, mulle tundub bolognese alati parim millegi...Liilia, mulle tundub bolognese alati parim millegipärast just järgmisel päeval, maitsed on justkui rohkem settinud. Suurema koguse keetmine on hästi praktiline küll, aga mul on terve sügavkülm ikka veel marju täis, midagi soolast sinna ei mahu.<br />Suurematest kogustest rääkides aga keetsin seda kastet eile ikka väga suure portsu, aga sööjaid oli ka palju:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5733331613103095375.post-24761819619284270612010-03-07T10:32:42.974+02:002010-03-07T10:32:42.974+02:00mina olen seda kastet alati suurema koguse vaarita...mina olen seda kastet alati suurema koguse vaaritanud ja portsjonitena sügavkülma pannud. paar-kolm kuud säilib ilusti ja siis on kiiretel aegadel hea võtta. Värskelt hautatult maitseb muidugi alati paremini!Liiliahttps://www.blogger.com/profile/16007998313090292904noreply@blogger.com